Midtjyske Meninger: Fødsel, krig og blondiner?

Udgivet:21. juli 2023, 11.30

Læsetid:2 minutter

Foto: Martin Ballund

Af Torben Pedersen Bryrup

2 måneder siden

I Funder fandt vi vores kommunale borger nummer 100.000. Borgmesteren kom på besøg, alle var glade, mest nok ægteparret selv, der havde fået deres lille prinsesse Laura.

Jeg håber, at den lille nye kan blive passet på sigt. Kommunen har nemlig opsagt samarbejdet med en masse dagplejemødre. Underligt, det var da ellers en sektor under udvikling.

Personligt havde jeg håbet, at det var en tilflytter, som bragte os på 100.000 indbyggere. Og selvfølgelig havde jeg håbet på, at det var en tilflytter til Bryrup. Vores dejlige by har nemlig det hele, nye borgere (masser af fødsler), turister, søbad og camping, samt nye stier omkring søen og nye trappetrin op til Grenen, alt nok så flot beskrevet i artikler i Midtjyllands Avis.

På P4 Østjylland hørte jeg, at der er mange tomme lejligheder i den anden store by, Aarhus. Radioværten oplyste, at hele 10.000 lejligheder står tomme. Det lød så voldsomt, at det måtte jeg have bekræftet på Google.

Og det var den rene sandhed. For at få gang i udlejningen tilbyder man kommende lejere en gratis cykel, - andre kan få et 3000 kroners gavekort til Rema 1000. Rigtige gode Aarhus-historier.

Vor dejlige by Bryrup påtager sig gerne skylden for de tomme lejligheder. Vi har nemlig trukket rigtig mange nye indbyggere fra Aarhus - da det er os med naturen.

Plan -og vejudvalget i Silkeborg Kommune skal have møde om buspriser straks efter sommerferien. Her forbereder formanden et forslag om, at pensionister skal køre gratis med busser i Silkeborg kommune, som man gør det (næsten) i Randers.

Spændende at se om det forslag kommer op at køre. Så kan vi kun håbe, der stadig kører busser, når og hvis forslaget bliver vedtaget.

Og så til noget mere alvorligt. Der har været topmøde i forsvarsalliancen NATO i Vilnius i Litauen. Et af de største emner var krigen mellem Rusland og Ukraine. Ukraine skal vi fortsat ubetinget støtte. Ukraines kamp er vores og hele Europas kamp for det demokrati og den frihed vi nyder og har i dag. Respekt for hver eneste ukrainsk kæmpende soldat. Også godt at Sverige kom med i alliancen.

Jeg slutter med et smil. Jeg så 17 lyshårede piger stå i kø foran et populært diskotek. »Hvorfor går I ikke ind,« spurgte jeg.

»Vi har hørt, at vi skal være 18 for at komme ind,« sagde én af pigerne.

Go’ sommer.

Indlæser debat