Grønt løft hos Favrskov Forsyning: Siger ja tak til sort plast

Bedre sortering giver et stort løft til genbrug af plast

21. september 2019, 09.15

Bedre sortering åbner nu for, at også den uglesete sorte plastik ryger med i beholderen med emballageaffald - og det vil øge genbrug af denne slags plast.

FAVRSKOV Det er grønt at tænke sort.

I hvert fald når det gælder sort plastik, som hidtil har være bandlyst i genbrugsbeholderne hos Favrskov Forsyning.

For nu må forbrugerne gerne smide sort plast-emballage med i spanden, hvor der i forvejen er plads til pap og papir, anden plast og metal og glas.

- Sorteringsanlæggene har haft udfordringer med at adskille sort plast fra resten af affaldet. Det betød, at det gik tabt i genanvendelses-processen, siger Lone Bejder, projekt- og udviklingschef i Favrskov Forsyning.

- Men det anlæg vi afleverer til i dag, kan godt håndtere det sorte plastaffald. Og derfor kan vi nu åbne op for, at der også komme sort plast i genbrugsbeholderen. Det er meget positivt, da en stor del af det sorte plast hidtil ikke blev genanvendt, siger hun.

Vigtigt at skylle

Af hensyn til de personer, der står med manuel sortering på sorteringsanlægget, skal emballagerne skylles af, inden de lægges i genbrugsbeholderen.

- Kødbakker og andre emballager til fødevarer skal tømmes for madrester og have et let skyl. Urtepotter og lignende skal muligvis skylles, så der ikke er jord i bunden. Det behøver ikke være pinligt rent, bare det er skyllet af, fortæller Lone Bejder.

Plast-emballage kan også afleveres på genbrugspladsen, hvis der ikke er plads i genbrugsbeholderen. sinn