90 års fødselar: I Ans er han kendt som »Kaj Rutebil«

Kaj Magnus Kristensen, Østre Langgade 17, Ans, der fylder 90 år lørdag den 15. maj, har boet i Ans hele sit liv

12. maj 2021, 12.00

Da Kaj Magnus Kristensens far, rutebilejer Ejler Kristensen, som kørte busruten Ans-Skovsborg-Illerhuse-Silkeborg, døde pludselig i 1957, trådte sønnen til for at hjælpe sin mor med at køre ruten videre. Senere overtog han ruten. Efterhånden som flere og flere kørte i egen bil på arbejde, var der ikke længere økonomi i rutekørsel, så den blev nedlagt, hvorefter Kaj Magnus Kristensen begyndte at køre skolebus mellem Ans og Kjellerup.

Kaj Magnus Kristensen kendes bedst som »Kaj Rutebil«. Han er født og opvokset i Ans, så han kan med rette kaldes en ægte Ansboer.

Han kan huske alt fra »gamle dage« igennem årene, og det er til evig fornøjelse at høre om for venner og hele familien.

Han og hustruen Rosa havde et 60 år langt ægteskab, inden hun døde i 2013, hvorefter Kaj selv begyndte at lave mad. Selv er han meget stolt af sine frikadeller.

Kartofler skal helst spises hver dag, så derfor er han begyndt at dyrke dem i sin mini-have, hvor han gerne skal være en af de første med nye kartofler, som han kan »prale« med.

Kaj holder hjernen i gang med sine kryds og tværs og skal helst læse sin Midtjyllands Avis hver dag.

En god fodboldkamp i fjernsynet er også noget, han nyder. Dog er der ikke nogen af dem, der bliver så gode, som da han var med til at vinde det jyske mesterskab for Ans GF i 1956.

Fjernbetjeningen bliver tit skiftet ud på grund af »slitage«, når man skal se så mange forskellige kanaler.

At makke med biler

Kajs store interesse har altid været at makke med biler, og han bruger sin gamle garage flittigt.

I den har han alt muligt, som »kun han kan finde«, og så har han også campingbussen og sportsvognen, som skal gøres klar til sommerkørsel.

Han har altid været meget social og nyder at få besøg af sine venner og familie, som er tre døtre, svigersønner, otte børnebørn og fem oldebørn. Der er altid tid til en snak og en »lille en« til halsen.

Lørdag den 15. maj fylder »Kaj Rutebil« 90 år, og fødselsdagen fejres i hjemmet. MTL