Hov, hvor kom den lige fra?

26. marts 2020, 12.11

Foto: Martin Ballund

BYUDVIKLINGEN Jeg tænker, der er en politisk målestok: 9 etager til et højhus, så er man rød (eller blå), 15 så er man lyserød, 20 så er man blå og 23 så er man mørkeblå.

Mange læserbrev omhandlende Fredensgård er gennem det sidste år sluttet med, at SF er blevet blå, og den mest borgerlige er Hans Okholm. For partimedlemmer på højrefløjen er borgerlig blevet et skældsord. Læserbrevsskribenter, der med garanti aldrig har stemt på SF, vil ikke stemme på SF i fremtiden, og ved dommens dag - læs næste valgdag - vil partiet blive straffet af vælgerne på grund af, at Hans Okholm som udvalgsformand for plan- og vejudvalget har arbejdet på en løsning omkring Fredensgård. Jeg har hele tiden lidt overbærende tænkt på det gamle Adam Oehlenschläger citat »hvad forstår bønder sig på agurkesalat?« Det var måske lidt hovskisnovski.

I SF har vi diskuteret udviklingen af midtbyen på medlemsmøde og i vores bestyrelse. Vi fandt det vigtigt, at der skulle laves et bredt forlig, der kunne række hen over Socialdemokratiet og Venstre. Det var Hans Okholm »sendt i byen med«. Bestyrelsen kunne leve med vores interne uenighed. I SF er vi ikke bange for uenigheder.

Den 17/3 skrev jeg i et læserbrev (en del heraf kun på Facebook), at vi også i SF er uenige, men glædede os over, at der kommer almene boliger, ungdomsboliger, servering på taget, nedkørslen på Christian 8.s Vej forsvinder, 2 parkeringskældre kædes sammen og forhåbentlig et attraktivt gårdmiljø, hvor solen kan nå ned, nu byggeriet ikke bliver så højt langs Fredensgade. Kender du andre byer, der laver ungdomsboliger og almene boliger tæt på byens torv?

Resultatet er så blevet, som Hans Krabbe siger i sin leder den 24/3, »et omfattende kvarterløft, hvor den markante kile mellem Torvet, Fredensgade og Christian 8.s Vej ændres fra moderne slum til et attraktivt centrum for mennesker, erhverv og byliv, der forhåbentlig kommer til at virke som et lokomotiv for udviklingen af de øvrige triste baggårde og parkeringsørkener, som stadig præger den centrale del af byen.«

Så er det, kæden hopper af for den gode chefredaktør Krabbe. For at nå så langt er der knoklet politisk dag og nat, af »den markant borgerlige politiker, Hans Okholm«. At det ikke lykkedes at få et større flertal end 22-9 er fuld forståeligt set i lyset af den ophidsede debat, der har været. Hvorfor anerkender HK ikke, at det handler om politik, og at der er lavet et flot politisk arbejde, men kører rundt i, om Hans Okholm er borgerlig - det troede jeg hørte hjemme i læserbrevene og facebookopslagene. Hvor ser HK det markant borgerlige i aftalen?