Hyggelig nytår i coronaens tegn

6. januar 2021, 12.50

Foto: Flemming Hansen

AFSLAPPET Her i vores lille »bjergby« Laven St. havde rigtigt mange valgt at tilbringe nytårsaften i selskab med et enkelt andet par. Jeg har hørt om nogle få, der valgte at være helt alene. Det er måske at stramme den lovlig meget, men folks fortolkninger af Mette F.’s anbefalinger, kan ikke diskuteres.

Klokken 21.30 dampede den 13-årige søn af med briller og skyts for at lave løjer sammen med tre andre drenge. Efter midnat gik vi en tur op og ned af hovedgaden og hilste på hinanden. Efter 12 blev der skudt af på Søpladsen, men i væsentlig mindre omfang end normalt (og alligevel rigeligt) og med langt færre fremmødte. Ingen var voldsomt berusede, mere end hvad godt er. Jeg gætter på, at der var lys og selskab i dobbelt så mange hjem som sædvanligt, hvor ellers 90% af husene står tomme hen med »fake-lyset« tændt.

Det gav en helt anden stemning. Måske var det også fordi, man ikke havde de store forventninger til nytåret i år, at det blev en af de hyggeligste aftener i lang tid. Ikke den festligste eller den mest vanvittige, men den mest afslappede og hyggelige. Så har den f……… svøbe dog alligevel været godt for noget.