Dansk håndbolds Ungarn-ekspert bøvler med umuligt sprog

Simone Böhme kender alt til ungarsk håndbold. Det kniber til gengæld mere med at lære de lokale gloser.

7. december 2021, 14.32

Simone Böhme er i gang med sin femte sæson i den ungarske håndboldliga.

BARCELONA Skal man udpege én på det danske håndboldlandshold, der i særlig grad kender til onsdagens VM-modstander, Ungarn, er Simone Böhme det oplagte ekspertvalg.

Fløjspilleren er i gang med sin femte sæson i den ungarske liga, hvor hun spiller for Siofok, en klassisk turistby på Balatonsøens bred.

- Om vinteren er det en død spøgelsesby. Men om sommeren er den meget populær. Der kommer mange turister, fordi byen ligger lige ved søen, siger Simone Böhme.

Hun spillede for Randers, Silkeborg-Voel og Viborg, inden hun i 2017 rejste til Ungarn efter et kort intermezzo i rumænske CSM Bukarest.

Siofok er et midterhold i den stærke liga, der år efter år bliver domineret af to europæiske topklubber, Ferencvaros og Györ.

- Jeg fået mange tætte relationer. Det er en hård liga med rigtig mange gode spillere, og det er et fedt sted at være. Jeg kan godt lide udfordringer, og det kan man få i Ungarn, siger Simone Böhme.

En udfordring er i hvert fald det ungarske sprog, der fremstår som det rene volapyk for alle andre end ungarerne selv.

Men efter fire et halvt år i landet er den danske fløjspiller trods alt begyndt at kunne kommunikere lidt med lokalbefolkningen.

- Jeg forstår vel 70 procent og er begyndt i skole en gang om ugen. Jeg kan bestille en kop kaffe eller stille et simpelt spørgsmål. Der kan jeg godt være med, siger Simone Böhme.

Ungarsk er berygtet som et af de sværeste sprog at lære. Og det kan hun bekræfte.

- Det er fuldstændig vanvittigt. Jeg har aldrig nogensinde set noget lignende. Det er et sprog, der overhovedet ikke minder om noget som helst andet, og det er derfor, det er så svært at lære.

- Det er en sprogstamme helt for sig selv. Jeg har prøvet at lære det, men har nogle gange tænkt, at det umuligt at lære 100 procent. Heldigvis taler vi primært engelsk i klubben, forklarer Böhme.

Ungarn bliver det danske landsholds første modstander i mellemrunden ved VM. Kampen spilles onsdag klokken 20.30.

/ritzau/