Chok for BSH: Taberdømt i tre kampe

Bjerringbro-Silkeborg har benyttet en ulovlig spiller og risikerer at starte slutspillet uden point. Klubben straffes også med en bøde

10. marts 2021, 13.02

BSH-direktør Jesper Schou ærgrer sig over dommen fra DHF. Foto: Martin Ballund

HÅNDBOLD Bjerringbro-Silkeborg har fået en mavepuster af de helt store.

Disciplinærudvalget i Dansk Håndbold Forbund (DHF) har onsdag straffet klubben for en administrativ fejl, og BSH fratrækkes derfor seks point, som holdet havde sikret sig i forårets kampe mod TMS Ringsted, TTH Holstebro og KIF Kolding.

BSH idømmes desuden en bøde på samlet 30.000 kroner.

Sagen drejer sig om BSH-talentet Sasser Sonn, som var udlejet til Lemvig-Thyborøn i slutningen af 2020.

De to ligaklubber havde indgået en udlejningsaftale, som var sat til at udløbe 30. juni 2021, men Bjerringbro-Silkeborg hentede Sasser Sonn tilbage ved årsskiftet.

Udlejningsaftalen ophørte 31. december 2020 efter aftale mellem de to klubber, og fra 1. januar 2021 overgik stregens spilletilladelsen til Bjerringbro-Silkeborg.

Men i de to første måneder af 2021 har Sasser Sonn har stået registreret som Lemvig-spiller i DHF-system Håndoffice. Dansk Håndbold Forbund vurderer derfor, at BSH har benyttet spilleren på ulovlig vis i tre kampe, hvorfor man fratrækkes seks point.

Den nye stilling i ligaen

1) GOG 37 point

2) Aalborg 35 point

3) TTH Holstebro 34 point

4) Sønderjyske 27 point

5) BSH 27 point

6) Skanderborg 26 point

7) Skjern 25 point

8) Kolding 23 point

9) Ribe-Esbjerg 18 point

10) Fredericia 18 point

11) Mors-Thy 17 point

12) Århus Håndbold 16 point

13) Lemvig-Thyborøn 8 point

14) TMS Ringsted 7 point

På kontoret i Bjerringbro-Silkeborg er direktør Jesper Schou uforstående overfor, at DHF finder, at klubben ikke har haft spilletilladelsen på plads.

- Rent juridisk overgår spilletilladelsen til udlejer, når lejeaftalen afbrydes i utide, som det er tilfældet her. Der er derfor ikke tvivl om, at Sasser Sonn har været spilleberettiget i de tre kampe, hvor vi er blevet taberdømt, mener Jesper Schou.

BSH-direktøren medgiver samtidig, at klubben har begået en fejl med hensyn til registreringen i DHF-systemet.

- Vi erkender, at vi har lavet en administrativ fejl, idet spilletilladelsen ikke har været korrekt registret af os i DHFs system, Håndoffice. Juridisk kan der dog ikke være tvivl om, at vi har haft spilletilladelsen, vurderer Jesper Schou.

Den sportslige ledelse i Bjerringbro-Silkeborg mener, at DHF-dommen er en overreaktion.

- Vi synes, at straffen er meget hård, og en bøde havde været mere retvisende efter min mening, siger Jesper Schou.

Må ikke gentage sig

Med fire kampe tilbage af grundspillet er BSH pludselig ude af top-4, og holdet skal nu kæmpe for at få et enkelt point med over i slutspillet. Inden sagen bejlede BSHerne til en placering i top-2, som havde givet to point med over i det kommende slutspil.

- Vi er rigtig ærgerlige over, at vi står i den her situation. Ikke bare på vores egne vegne, men også på vegne af de andre klubber, som det nu får indflydelse på, siger Jesper Schou med henvisning til de forskydninger, som den nye pointfordeling skaber i tabellen.

- Vi kunne have stået i en situation, hvor det først blev opdaget på et langt senere tidspunkt. Det ville være katastrofalt - ikke bare for os her i BSH, men for alle parter: DHF og de øvrige klubber, uddyber Jesper Schou.

Bjerringbro-Silkeborg vil nu tage de nødvendige forholdsregler for at sikre, at sagen ikke gentager sig på et senere tidspunkt.

- Fremadrettet skal vi have et system, så vi undgår at komme i en lignende situation igen, hvor administrative fejl får så store konsekvenser, som tilfældet er her – og som samtidig ikke går hårdt udover andre klubber og tilsvarende belønner nogle klubber, siger Jesper Schou.

Overvejer at anke sagen

Bjerringbro-Silkeborg har mulighed for at anke sagen til Håndboldens Appelinstans, hvilket skal ske inden syv dage.

- Vi blev for en uge siden gjort opmærksomme på sagen fra DHF, og vi har således haft tid til at overveje vores reaktion, hvis sagen mod forventning endte med en fratagelse af point, siger BSH-direktøren, som endnu ikke ved, om klubben vil anke.

- For os er det en afvejning af to forhold. På den ene side mener vi jo, at afgørelsen er meget forkert, og at kampene skal afgøres på banen – ikke på skrivebordet. Det taler for at anke. På den anden side har vi og hele den danske håndboldverden ikke brug for længerevarende usikkerhed omkring turneringens fortsatte afvikling, forklarer Jesper Schou.

Der er mange overvejelser på ledelsesgangen i BSH.

- Det sidstnævnte taler for at acceptere straffen og fokusere på vores kommende kampe samt på dialogen omkring, hvordan vi undgår en lignende situation i fremtiden. Nu vil vi lige sove på det en ekstra gang, inden vi tager den endelige beslutning, konstaterer Jesper Schou.

Anke eller ej, så vil Jesper Schou gå i dialog med DHF og kollegaerne i klubberne rundt omkring i landet, så de sammen kan finde en løsning på, hvordan de undgår lignende situationer fremover.

Straffen og fratagelsen af seks point på grund af tre sejre med Sasser Sonns tilstedeværelse på holdkortet udfordrer BSH. Men målet er det samme, fastslår direktøren.

- Vi jagter stadig at stå i en DM-finale, og vi vil gerne stå øverst på sejsskamlen, når turneringen er afgjort. Det er stadig vores mål. Og jeg håber ikke, at den her sag får stor betydning for de øvrige involverede klubber. Tingene skal afgøres på banen og ikke udenfor banen, siger Jesper Schou.

Indlæser debat...