Hunden Malik giver ro og skaber læring

Der findes lige nu kun 10 skolehunde i Danmark. Malik fra Gammel Rye er en af de få hunde, som har fået lov at arbejde på en skole, og det gør hun til stor nytte og glæde for både voksne og børn

25. september 2018, 13.25

Fra venstre ses: Noah Ernstsen Pettersson, 10 år, Bastian Sander Stormfeldt Hjarsen, 10 år, Malik, 5 år, Ida Jiadi Mossin Mogensen, 11 år, Valdemar Kamp Karlsen, 11 år og Bertram Borg Sørensen, 10 år.

Galten-Skovby Halen logrer, så hele bagdelen svinger frem og tilbage, snuden rykker på sig, fordi alle lugte skal analyseres, og de mørke øjne stråler. Man kan ikke andet end at blive i godt humør, når hunhunden Malik tager imod en. Derfor arbejder hun, og ejeren Gitte Ibsen fra Gammel Rye, på Columbusskolen i Galten-Skovby, der har elever, som blandt andet kan have sociale eller kognitive vanskeligheder.

Her tager Malik og Gitte imod eleverne tre gange om ugen og hjælper til i løbet af dagen. Gitte Ibsen er uddannet pædagog, og for cirka tre år siden begyndte hun på den otte måneder lange skolehundeuddannelse med Malik, som dengang var to år. Det er kun Malik og ni andre hunde fra Danmark, der er uddannet til at være skolehund.

- Jeg har altid haft med hunde at gøre, og jeg havde læst lidt om uddannelsen i forvejen. Jeg har tidligere passet børn med specielle behov og har set, hvilken ro Malik kunne bringe, så jeg syntes bare, at det gav rigtig god mening, fortæller Gitte Ibsen, der også har uddannet Malik til at være en eftersøgningshund.

En hund med et særligt sind...

Læs denne artikel

- og alle andre på Midtjyllands Avis fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Adgang til debat

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til debat

Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos Læserklubben