Vilde Lind og SIF gjorde det igen: Fjerde sejr på stribe

Giftige Alexander Lind scorede to gange, da OB blev besejret klart i Odense

Udgivet:18. september 2023, 20.54

Læsetid:3 minutter

Alexander Lind jubler her over den første af sine scoringer OB. Det var sjette superligakamp i træk, at han kom på måltavlen. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Michael Helligsø
Sportsjournalist

FODBOLD Silkeborg IF buldrer videre i Superligaen.

Mandag aften blev OB på udebane besejret med suveræne 3-0, og endnu en gang fik den brandvarme topscorer Alexander Lind den helt store hovedrolle.

Foran 8481 tilskuere i Odense scorede han det første og tredje mål i sejren og kom dermed på måltavlen for sjette kamp i træk. Med sine syv sæsonscoringer kan han desuden kalde sig for topscorer i Superligaen.

Det var SIF’s første sejr i syv forsøg mod et sløjt spillende OB-hold, og de tre point betyder, at klubben efter otte kampe er helt oppe på fjerdepladsen med 16 point - tre point efter førerholdet FC København.

Hos SIF var der genvalg til de 11 startende fra den seneste superligakamp for to uger siden mod Hvidovre, mens værterne gav debut til den svenske midtstopper Filip Helander, der har fortid i klubber som Verona, Bologna og Rangers.

OB valgte fra start at presse højt, så SIF’erne ikke fik meget ro på bolden. Efter ni minutter slap Bashkim Kadrii fri, men hans tværaflevering fandt ikke en medspiller.

Minuttet efter var SIF for første gang på spil i den anden ende. Robin Østrøm sendte et godt indlæg om til backkollega Oliver Sonne, der uden held forsøgte at ramme en medspiller foran mål.

Til gengæld viste gæsterne ingen nåede, da kampuret netop rundede 13 minutter. Robin Østrøm prikkede bolden videre til Alexander Lind, der resolut sparkede den i kassen med venstrebenet. Fornem aktion af den 21-årige angriber.

Midt i første halvleg slap han af sted i en farlig omstilling. Lind sendte bolden videre til Søren Tengstedt, der dog tog et dårligt træk, og så løb den lovende situation ud i sandet.

Hos hjemmeholdet kneb det med at komme frem til de store chancer. Efter lidt over en halv time forsøgte backen Leeroy Owuso sig dog med et skud fra kanten af feltet, men afslutningen manglede både fart og præcision.

SIF var klart farligst i en chancefattig første halvleg, og med fire minutter til pausen sendte Callum McCowat et godt skud mod mål. Martin Hansen i OB-målet fik hænderne på det hårde skud, hvorefter Alexander Lind var uhyre tæt på at komme først på riposten.

En flok skuffede OB-fans kvitterede for en tam indsats ved at buhe hjemmeholdet af banen ved pausen, men fynboerne kom umiddelbart bedre ud til anden halvleg.

Allerede efter få minutters spil kom Filip Helander til en god hovedstødschance, der dog blev headet i sidenettet.

I den anden ende truede Callum McCowatt efter en omstilling, mens hans skud blev blokeret.

Efter 55 minutter ramte OB’s kantspiller Don Deedson Louicius det yderste af stolpen efter et godt træk ind i banen, og i stedet slog SIF til fem minutter senere.

Udeholdet slap tre mand af sted i en kontra, hvorefter Alexander Lind sparkede bolden bagud til Anders Klynge. Hans afrettede skud strøg videre i mål, og efter et VAR-tjek for en mulig offside blev målet godkendt.

Umiddelbart efter blev Fredrik Carlsen og Stefán Teitur Thórdarson sendt på banen for Callum McCowatt og Søren Tengstedt, og derfra handlede det for gæsterne om at køre sejren hjem.

Midt i anden halvleg håbede OB-fansene på en livline, da et muligt straffespark begået mod Bjørn Paulsen skulle igennem et VAR-tjek, men hurtigt blev det besluttet, at der ikke var nogen forseelse i situationen.

18 minutter før tid afgjorde SIF reelt kampen. Brandvarme Alexander Lind tog et træk i feltet og sparkede iskoldt bolden i kassen.

Bundsolide SIF var i fuld kontrol resten af kampen. Med 10 minutter tilbage var der fyraften for kampens store profil, Alexander Lind, der blev erstattet af Kasper Kusk, og i de sidste minut fik Andreas Poulsen og Lubambo Musonda også lov til at bidrage, da de erstattede de tidligere OB’ere Anders Klynge og Robin Østrøm.

Den var SIF’s første sejr i Odense siden juli 2020.

Læs også
Sådan gik kampen: SIF stemplede ind i topstriden med flot sejr Sådan gik kampen: SIF stemplede ind i topstriden med flot sejr
Læs også
Sådan gik kampen: SIF stemplede ind i topstriden med flot sejr

Indlæser debat