DET ER DIT VALG - KV21

En tak og en analyse - på kanten af småt brændbart

23. november 2021, 12.49

STOPPER Hjerteligt tak for stemmer og opbakning ved byrådsvalget.

Desværre rakte stemmerne ikke til genvalg og min politiske karriere stopper her.

På genbrugspladsen med det sidste læs plakater, reflekterer jeg, ved kanten af »Småt Brændbart« over, hvad der er sket i de sidste hektiske måneder.

Generelt er jeg enormt stolt over at have været med på Silkeborgs rejse de sidste 8 år. Mens jeg har deltaget, har vi vendt stilstand og resignation til vækst og fremgang.

I arbejdsmarkedsudvalget har vi skubbet på for en historisk lav ledighed, som finansierer løft på velfærdsområderne.

Så længe vælgernes lussingen synger, vil jeg næppe være at overtale til nye opgaver som frivillig. Jeg vil nu passe min familie, fokusere på min virksomhed og generelt nyde før yde

Peter Nyegaard Jensen (V)

Jeg kan stadig ikke få armene ned over hele den strategiske outdoor-satsning i kommunen.

De mange nye anlæg med alt fra Søsportens Hus, Trailcenter, Funpark, søbade, naturlegepladser, nye gågader og til sundheds-, arkitektur- og bosætningsstrategi med outdoor-fokus.

Jeg jubler også over, hvordan et politisk sigte med New York som forbillede blev ændret til Outdoor. En rejse, som startede med Søparken ved Papirfabrikken, men som reelt først materialiseres om nogle år, med Søfronten ved omdannelse af områderne mellem Langsø og Rådhuset samt Eriksborg.

Selvom landspolitiske tendenser naturligvis slår igennem, vurderer jeg, at foreningen Skøn På Silkeborg har en ganske betydelig del af ansvaret for valgets generelle udfald.

Personligt har jeg aldrig siddet i Plan- og Vejudvalget, hvor byggesager behandles.

»Collateral damage« er betegnelsen, når uvedkommende står i vejen for krigshandlinger. Udtrykket beskriver ganske udmærket det massive skyderi fra Skøn På Silkeborg, som også ramte mig. Selv tænker jeg, at det var uberettiget.

Jeg meldte mig som bekendt ud af Skøn På Silkeborg, men da var den politiske skade ganske givet allerede sket. Her på bagkant kan jeg se, at beslutningen om udmeldelse af foreningen var korrekt. Var jeg blevet, så ville jeg med den nye byrådskonstituering have følt mig som nyttige idiot for de yderste i den røde blok. En følelse, som nogen i Skøn På Silkeborg vel sidder tilbage med?

Kultur og med livslang forankring i foreningslivet og specielt i Silkeborg Kajakklub betyder rigtigt meget for mig. Jeg glæder mig over at have bidraget til udviklingen i Kultur-, Fritids og Idrætsudvalget. Et arbejde jeg gerne havde fortsat.

I valgkampen kunne man på idrætsområdet notere, at formanden for DGI Midtjylland, sprang ud med Radikal støtte. Sådan er politik, men en udmelding der i øvrigt må give stof til eftertanke i relation til kommunale samarbejder med DGI.

Så længe vælgernes lussingen synger, vil jeg næppe være at overtale til nye opgaver som frivillig. Jeg vil nu passe min familie, fokusere på min virksomhed og generelt nyde før yde. De valgte og deres vælgere må kvittere med arbejdsindsatsen.

Tak for nu og pas rigtigt godt på Silkeborg.

Vi ses derude i fantastiske Silkeborg.

Indlæser debat