Tandlæge fra Ans er nyt medlem af Tandlægeforeningens hovedbestyrelse

Klinikejer Rikke Freitag vil blandt andet arbejde for at styrke tandlægeuddannelsen

16. december 2020, 12.00

Rikke Freitag købte i 2009 klinikken i Ans, og senere i 2013 endnu en tandlægeklinik i Langå. I dag ejer hun stadig begge klinikker.

BESTYRELSESPOST: Tandlæge og klinikejer af Tandlægerne i Ans og Tandlægehuset i Langå, Rikke Freitag, skal de næste to år varetage tandlægernes interesser som nyt medlem af Tandlægeforeningens hovedbestyrelse.

En af hendes mærkesager er at bidrage til udformningen af fremtidens tandlægeuddannelse. Hun er med i et panel på Aarhus Universitet, som netop har til opgave at forme den fremtidige tandlægeuddannelse.

- Jeg vil gerne sikre, at fremtidens tandlæger er klar til vores spændende fag. Jeg håber at kunne være bindeled imellem Tandlægeforeningen, uddannelsessystemet og mine egne klinikker, hvor jeg har to nyuddannede tandlæger ansat, fortæller Rikke Freitag.

Hun er også optaget af tandlægernes rolle i sundhedsvæsenet.

- Tandlæger skal inddrages og være en respekteret del af sundhedsvæsenet og medtages i arbejdet for at sikre at danskernes - ikke bare tandsundhed - men generelle sundhed er i top, siger Rikke Freitag.

Gymnastik fylder meget

Rikke Freitag er 52 år og er født på Frederiksberg, men opvokset i Aarhus. Hun dimitterede fra Tandlægeskolen i Aarhus i 1997.

Hun har haft ansættelser i både børne- og ungdomstandplejen og som privatpraktiserende tandlæge.

Privat bor Rikke Freitag med sin mand i Risskov. Hun har to voksne børn, hvoraf hendes ældste datter er nyuddannet tandlæge og også ansat på klinikken i Ans.

Gymnastik har fyldt meget, siden Rikke Freitag var barn, hvor hun rejste med »Flying Superkids« og nu i voksenlivet, hvor begge hendes børn dyrker elitegymnastik.

Hun har desuden stået på ski, siden hun var helt ung og har i de senere år arrangeret diverse skiture for venner og andre i hendes netværk. MTL