Midttrafik og ressourcespild

Udgivet:07. december 2021, 12.30

Læsetid:2 minutter

Af Karen Nielsen. Færgevej 3 Silkeborg

KØRSELSPLANLÆGNING Vi hører meget om grøn omstilling og CO2-udledninger, så forstår jeg bare ikke, hvorfor Midttrafik og andre trafikselskaber bliver ved med at øde vores ressourcer væk med de gamle hakkebrætter af minibusser, der ligger og kører rundt på vores veje, de fleste gange med en enkelt eller to passagerer i - er min erfaring - da jeg kører 8 ture hver uge, og meget sjældent er der andre med end mig - når det er en minibus, der kører med mig.

Nu har jeg lige to dage i træk været i dialyse i Viborg.

Midttrafik sendte en minibus fra Fyn for at hente mig i Silkeborg for at køre mig til Viborg. Han kørte uden passagerer hele vejen til Silkeborg, det er da spild af brændstof
Karen Nielsen

Torsdag morgen 2/12 - 2021. Jeg skulle hentes kl. 7.25. Klokken blev 8.15, før jeg blev hentet. Midttrafik sendte en minibus fra Fyn for at hente mig i Silkeborg for at køre mig til Viborg. Han kørte uden passagerer hele vejen til Silkeborg, det er da spild af brændstof. Ydermere var det dagen efter den første snestorm i år, hvor trafikken var meget belastet, så det siger da næsten sig selv, at den ville blive meget forsinket på så lang en tur, men det er jo også kun mest gamle og syge mennesker, de kører med, så vi skal jo bare holde kæft, og være glade for at vi kan blive kørt gratis, eller?

Fredag morgen 3/12 - 2021. Igen en morgen med ventetid. Jeg skulle hentes 7.45. Fik en sms om, at jeg ville blive hentet 8.02 - og man SKAL være klar 5 minutter før. Så jeg går jo ned i god tid, men der kommer ingen bil. Da den endelig kom kl 8.16 hvor jeg frøs ad h.. til - så var det en da lige en minibus, som var kørt uden passagerer fra Kolind på Djursland for at køre mig fra Silkeborg til Viborg.

Hvis der er nogen, der siger noget, får man bare at vide, at det er en computer, der styrer det - det må da kunne gøres bedre i 2021, med den teknologi vi har, det lyder mærkeligt, hvis det ikke kan lade sig gøre. Jeg har erfaret, at det er et gammelt svensk computersystem, der bliver brugt, som ikke kunne bruges i Sverige? Det er måske noget af forklaringen?

Dette er ikke enkeltstående eksempler, det sker ugentlig bare for mig. Hvordan er det så ikke rundt i landet?