Team Esbjerg og Odense tromler videre i toppen

To af de tre tophold i kvindernes håndboldliga tog onsdag storsejre. Odense Håndbold ligger øverst i tabellen.

17. februar 2021, 20.52

Mette Tranborg scorede otte kasser i onsdagens opgør mod Aarhus United.

KØBENHAVN Team Esbjerg snuppede tidligt onsdag aften en hjemmebanesejr på 35-25 over Aarhus United i Bambusa Kvindeligaen.

Dermed kravler vestjyderne op på 38 point ligesom Viborg HK bag førerholdet Odense Håndbold, som på hjemmebane stensikkert nedlagde Silkeborg-Voel med 32-23 og kom på 40 point.

I kampen i Esbjerg lagde hjemmeholdet stærkt ud og kom foran med 3-0 i kampens indledning. Vestjyderne fik imidlertid ikke lov at stikke af.

Aarhus fulgte godt med, men i første halvleg blev det aldrig tættere end en tomålsføring til Esbjerg. Ved pausefløjt stod den 16-14 i vestjysk favør.

I anden halvleg var Aarhus oppe at snuse til Esbjerg et par gange, men i kampens slutfase satte de forsvarende danske mestre tingene eftertrykkeligt på plads.

Landsholdsspiller Mette Tranborg var i hopla og nettede otte gange i løbet af kampen, og det var medvirkende til, at Esbjerg snuppede en timålssejr.

Aarhus indtager aktuelt ottendepladsen, som giver en billet til slutspillet.

Samtidig med opgøret i Esbjerg var Nykøbing Falster Håndboldklub oppe imod Horsens Håndbold Elite. Den kamp endte med en sejr til førstnævnte på 30-23.

Nykøbing Falsters Johanna Westberg var farligste kvinde i kampen med syv scoringer på ti forsøg.

Falstringerne ligger lunt i svinget til en plads i slutspillet, mens Horsens ligger tredjesidst i tabellen.

Randers HK tog en snæver sejr på 22-20 over Vendsyssel Håndbold efter pauseføring på 11-6. Kronjyderne er på 11.-pladsen, mens Vendsyssel ligger sidst.

I hovedstaden tog Ajax København imod Skanderborg, og der var ikke meget gæstfrihed at spore. Ajax bankede sine østjyske gæster med 34-23.

Det ændrer imidlertid intet i stillingen. Ajax er på tiendepladsen med 17 point, mens Skanderborg ligger næstsidst med seks point.

/ritzau/