Seriebolden er ramt: Dårligt vejr lukker fodboldbaner

Både i Silkeborg og Favrskov kommuner er åbningen af græsbanerne udsat, men kunstgræsbaner afbøder de største udfordringer

Udgivet:31. marts 2023, 10.11

Læsetid:1 minut

Græsset har trange kår i Danmark på grund af regn og frost. Foto: Tom Laursen

Peter A. Sørensen
Sportsredaktør

1 måned siden

FODBOLD Kunsgræsbanerne rundt i Midtjylland bliver for alvor benyttet for tiden.

For det dårlige vejr med frost og masser af nedbør har fået både Favrskov og Silkeborg Kommune til at udskyde åbningen af græsbanerne.

Foreløbig er der ikke sat dato på en åbning, men langt de fleste fodboldkampe gennemføres alligevel på grund af kunstgræsbaner.

Det betød, at det i sidste weekend lykkedes at få gennemført cirka 80 procent af de ca. 500 programsatte kampe i DBU Jyllands turneringer.

- Det er faktisk et ret overraskende tal, og rigtig godt gået af vores klubber under disse vanskelige forhold. Det skyldes naturligvis, at en del klubber har adgang til kunstgræsbaner. Desuden har flere klubber været gode til at løse situationen ved at bytte ude- og hjemmebane, forklarer Ole Frandsen, DBU Jyllands turneringschef.

Der er dog ingen tvivl om, at vejret vil få betydning for turneringsafviklingen også i weekenden og hen over påsken.

En fortsat udsættelse af bane-åbningerne sætter især Serie 5-rækken under pres. Det skyldes, at der i de række skal foretages en midtvejsombrydning i slutningen af april, hvorfor der skal gennemføres et bestemt antal kampe inden.

Derfor afventer DBU Jyllands turneringsadministration p.t. situationen, og der vil komme en konkret udmelding til klubberne inden påske.

- På den anden side af denne weekend, vil vi komme med en konkret udmelding på, hvad vi kan gøre, siger Ole Frandsen.

Indlæser debat