Direktør bør ikke foretage undersøgelse af skandale med amputationer

Udgivet:11. maj 2022, 10.36

Læsetid:2 minutter

Af Lene Piester. Byvej 1 Bryup

SYEHUSSKANDALE I Midtjyllands Avis lørdag d. 7. maj er der en artikel om, at regionen vil undersøge om sagen om amputationer har kostet liv.

Efter al den kritik, der har hersket omkring ledelsen af sygehusene i Region Midtjylland kunne jeg da godt tænke mig at vide, om det er gennemtænkt, at regionen har besluttet at koncerndirektør Ole Thomsen skal stå for undersøgelsen af, om der er sket unødvendige amputationer af ben og underben.

Læs også
<span>Region retter sig selv:</span> Tal for unødige amputationer var for højt <span>Region retter sig selv:</span> Tal for unødige amputationer var for højt
Læs også:
Region retter sig selv: Tal for unødige amputationer var for højt

Der har været utrolig mange dårlige forløb under Ole Thomsens ledelse, bl.a. med afskedigelse, frivillige aftaler (fratrædelser) og spørgsmål om ytringsfrihed på vore regionshospitaler - altsammen udsprunget af koncerndirektørens dårlige - og manglende forståelse - for sygehusenes udvikling. Jeg finder det ganske uforståeligt, at Ole Thomsen skal lede, og deltage i de undersøgelser, der nu skal igangsættes for at finde oplysninger om, hvorvidt der er sket dødsfald på grund af forkerte dispositioner.

Læs også
Politikere kræver handling efter sygehusskandale Politikere kræver handling efter sygehusskandale
Læs også:
Politikere kræver handling efter sygehusskandale

Der er tidligere fremkommet oplysninger om, at regionsledelsen har været vidende - og advaret om - at dette kunne ske, hvis der ikke blev grebet ind.

Ole Thomsen burde hjemsendes mens disse undersøgelser foregår, idet han også tidligere har »snoet sig udenom« sager om forkerte beslutninger, der er taget i regionsrådet efter indstilling fra ledelsen.

Kühnau har ikke været »mand nok« til at sætte sig ind i problemerne, hvilket han nu også indrømmer ved at oplyse, at man har begået fejl.

Læs også:
Forsker: Skandale om amputationer går måske 15 år tilbage

Og Ole Thomsen har undladt at orientere om, hvad der kunne ske, hvis man ikke allerede i 2018 tog sig i agt for den fremtidige udvikling.

Det er en katastrofe, hvis man lader koncerndirektøren udføre de undersøgelser, der nu skal foretages vedrørende amputationer.

Læs også
<span>Formand i regionen:</span> Patienter skal hurtigt i behandling <span>Formand i regionen:</span> Patienter skal hurtigt i behandling
Læs også:
Formand i regionen: Patienter skal hurtigt i behandling

Såfremt han skal lede disse undersøgelser kender vi på forhånd resultatet. Ingen påtager sig »sorteper« (og slet ikke ham, som mange tror har tilsidesat vigtige oplysninger) - og der er altså nogle/nogen, der bør trække sig fra deres vellønnede stillinger og stå til ansvar. Der bliver ikke ro på vore sygehuse, før Ole Thomsen er væk derfra.

Indlæser debat