Flere pædagoger i daginstitutionerne

31. maj 2019, 12.17

BØRNEPASNING Da jeg så dokumentarprogrammet »Daginstitutioner bag facaden« på TV2 , må jeg sige, at jeg blev meget vred og ked af det. Dokumentaren viser skjulte optagelser fra vuggestuer og daginstitutioner, hvor pædagogerne slet ikke har nok tid til at give børnene omsorg, og hvor små børn helt ned i vuggestue-alderen bliver overladt til sig selv, når de græder eller er kommet til skade.

Selvom pædagogernes opførsel i dokumentaren er under al kritik, og ikke må undskyldes, så er det min klare opfattelse, at vi i Danmark generelt har nogle virkeligt dygtige og kompetente pædagoger, som arbejder stenhårdt og gør det fantastisk godt. Det som der er brug for, er flere kollegaer og mere tid til at tage hånd om det enkelte barn. Derfor vil Socialdemokratiet have flere pædagoger i institutionerne, så forældre kan være trygge, når de afleverer deres børn i vuggestuen eller i børnehaven.

Vi kan ikke tolerere, at børn skal mistrives og være ulykkelige af at gå i børnehave. Danmark skal være det bedste sted at være barn. Det er Socialdemokratiets politik, og det er noget, der står øverst på vores dagsorden, hvis det tilfalder os at forhandle den nye økonomiaftale med kommunerne efter valget.

Der er brug for bedre normeringer i mange kommuners vuggestuer og børnehaver, og Socialdemokratiet vil lade de offentlige budgetter følge det stigende antal børn i Danmark, fordi vi prioriterer bedre velfærd højere end skattelettelser. Det arbejder jeg for i Folketinget.