Heavy metal-musiker er død

Timi Hansen, der var bassist i de to metalbands Mercyful Fate og King Diamond, er død i en alder af 61 år

7. november 2019, 12.00

King Diamond (billedet) udtrykker sorg over bassisten Timi Hansens død. De to spillede i 1980’erne sammen i de to bands Mercyful Fate og King Diamond. Foto: Ritzau Scanpix

NEKROLOG: Den danske bassist Timi Hansen er død af kræft, 61 år gammel.

Han var bassist i de to metalbands Mercyful Fate og King Diamond.

Det er sangeren King Diamond, hvis borgerlige navn er Kim Bendix Petersen, der på Facebook fortæller om dødsfaldet.

- Jeg har lige fundet ud af, at jeg har mistet en af mine kæreste venner, der har kæmpet med kræften i lang tid på ubeskrivelig tapper vis, skriver King Diamond.

- Han var ikke bare min værelseskammerat på de første Mercyful Fate-ture, men han var også min favoritbassist, skriver han.

Også Mercyful Fate-guitaristen Hank Shermann har kommenteret dødsfaldet.

- Kære Timi, hvil i fred, min ven. De mange oplevelser, vi havde sammen, vil blive husket med et smil, skriver han på Facebook.

Ifølge Ekstra Bladet fortalte Timi Hansen om sin kræftsygdom i august.

I samme ombæring meddelte han, at han ikke ville være med, når Mercyful Fate næste år genopstår og skal spille på musikfestivalen Copenhell på Amager.

Timi Hansen medvirkede på Mercyful Fates store udgivelser i 1980’erne.

Bandets klassiske lineup, der udgav studiealbummerne Melissa (1983) og Don’t Break the Oath (1984), bestod foruden King Diamond, Hank Shermann og Timi Hansen af guitaristen Michael Denner og trommeslageren Kim Ruzz.

Efter Mercyful Fates opløsning i midten af 1980’erne var Timi Hansen og Michael Denner med, da King Diamond dannede et band i eget navn.

Timi Hansen medvirkede på bandets to første studiealbum, Fatal Portrait (1986) og klassikeren Abigail (1987), hvorefter han stoppede i bandet.

I begyndelsen af 1990’erne blev Mercyful Fate gendannet med fire af de fem medlemmer fra storhedstiden i 1980’erne, kun Kim Ruzz var ikke med.

Timi Hansen medvirkede på comebackalbummet In the Shadows fra 1993, inden han for anden gang trådte ud af bandet. /ritzau/