Midlertidige flygtningeboliger: Sund fornuft over politisk spil

Udgivet:27. december 2016, 11.58

Læsetid:1 minut

Foto: Martin Ballund

Af Helga Sandorf Jacobsen Byrådsmedlem for Venstre i Silkeborg Kommune

6 år siden

DEBAT Elin Sonne havde i torsdags et læserbrev i avisen omkring byrådets afstemning omkring bygning af midlertidige boliger til flygtninge i kommunen.

Deri argumenterede hun for at bruge omkring 10 millioner kroner af kommunens midler til at opføre midlertidige boliger til flygtninge. Som et vægtigt argument for at sætte byggeriet i gang anførte Elin Sonne, at man lige for tiden kan søge midler fra statskassen til finansiering af en del af byggeriet. Da byrådet samtidigt er blevet orienteret om, at der allerede er rigeligt med midlertidige boliger til flygtninge i kommunen uden udsigt til, at disse bliver fyldt i den nærmeste tid - (faktisk har kommunen haft tomgangsudgifter på langt over en million kr. det sidste år, fordi disse boliger har stået tomme) - ja, så mener jeg og et flertal i byrådet i Silkeborg kommune, at vi skal fylde disse boliger, før vi bygger nye, som vi ikke ved, om vi faktisk får behov for til midlertidige flygtningeboliger.

Det er i mine øjne sund fornuft at undlade at bruge unødigt af kommunens penge - også selv om der lige nu kan hives nogle støttekroner ud af statskassen. I sidste ende er det jo også borgernes penge, også når de kommer fra staten - og dem skal der vel heller ikke bruges unødigt af.

Det er dermed sund fornuft over et politisk spil.