»Så længe spillerne taler internt, er jeg døv«

50-årige Carsten Gammelvind fra Sejs-Svejbæk er dommer på 10. år. Han har rutinen og de rette midler til at fløjte oldboysspillere gennem en fodboldkamp, men bliver kritikken personlig, siger han stop

23. maj 2019, 13.00

Allerede da Carsten Gammelvind gik på efterskole, prøvede han at blive dommer. - Men jeg var ikke rutineret nok til at tage dommerkort på det tidspunkt. Der sad et par ældre herrer, som trak rundt med mig i manegen. Jeg var ikke skarp nok i teorien, forklarer 50-årige Carsten Gammelvind, der nu har været dommer i 10 år. Foto: Martin Ballund.

SILKEBORG/SEJS-SVEJBÆK »Næste gang tager vi frisparket, dommer. Det var med knopperne forrest ...«

En af fodboldspillerne løfter armene, mens han kigger på dommeren. Hurtigt er han videre med næste aktion. Spillet fortsætter, men der er ikke mange stunder uden ord på grønsværen denne aften i maj, hvor oldboys-herrerne fra Silkeborg B78 hjemme på boldbanen ved Sølystskolen tager imod gæsterne fra Grauballe UGF.

Så skulle det lige være de situationer, hvor lungerne er på overarbejde, og cigaretten, der blev røget før kampstart, tager hævn.

Spillerne taler om småskader, der bare skal løbes væk, om hinanden, der både gør det godt og skidt, og ikke mindst taler de om dommerens kendelser eller mangel på samme. Han skal nok få at vide, når en kendelse er for tynd, eller når han glemmer at fløjte.

Gylden regel hos oldboys...