Hjalmer ramt af angstanfald efter farens død

Hjalmer Larsen blev ramt af et angstanfald efter sin far, Kim Larsens, død, fordi sorgen blev skubbet i baggrunden. Det siger han i "Go' morgen Danmark".

Udgivet:21. juni 2022, 14.16

Læsetid:2 minutter

I 2021 var Hjalmer med i TV 2-programmet "Toppen af Poppen". Her åbnede han op for tiden efter farens død. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

KØBENHAVN I spændingsfeltet mellem succes og sorg blev sangeren Hjalmer for to år siden ramt af et slemt angstanfald. Et anfald, der har lært ham at sige fra.

Det fortæller han i "Go' morgen Danmark".

Hjalmers far, Kim Larsen, døde i 2018 efter længere tids sygdom, og i samme periode tog den unge musikers karriere fart. Det resulterede i et meget travlt 2019.

En dag, da den nu 26-årige sanger sad og spiste aftensmad, kunne han mærke, at der var noget galt.

- Pludselig begyndte mit hjerte at banke med 200 slag i minuttet, og så ringede jeg til min mor og sagde, at jeg troede, at jeg var ved at dø, siger sangeren i "Go' morgen Danmark".

Episoden resulterede i en tur på hospitalet, hvor det viste sig, at der ikke var noget fysisk galt, men at han havde alt for travlt.

Oplevelsen var et wakeupcall, som har lært Hjalmer at sige nej. Det fortæller popstjernen i "Go' morgen Danmark".

Hjalmer har tidligere fortalt om den svære balance mellem professionel succes og personlig sorg i perioden omkring sin fars død.

- I 2019 stod jeg midt i en kæmpe karriere, som gik virkelig, virkelig hurtigt, og jeg havde mistet min far året inden. Jeg stod med et ben i to ydre universer med det værste, der nogensinde kunne ske på den ene side, og alt, hvad jeg nogensinde havde drømt om, på den anden side.

- Jeg gik fra at sidde og græde derhjemme til at tage min jakke på, tage på Roskilde Festival og spille foran 10.000 mennesker, der stod og sang med, til at tage hjem bagefter og græde igen, har Hjalmer tidligere fortalt Ritzau.

Sangeren har også lært, at han skal tale åbent om sine problemer. Selv om det er svært for ham.

- Jeg kan ikke så godt lide at udbasunere mig - ud over i min musik. Det var faktisk noget af det, jeg var mest bange for, tror jeg, fordi jeg er et enormt privat menneske, har Hjalmer tidligere sagt til Ritzau.

/ritzau/

Gasolin, Kim Larsen Den danske nationalskjald Kim Larsen sov ind i september 2018 efter længere tids sygdom i en alder af 72 år. Han efterlod sig blandt andre sønnen Hjalmer, der også er gået ind i musikken. (Arkivfoto). Palle Hedemann/Ritzau Scanpix

Indlæser debat