Flere vacciner: Favrskov har taget hul på anden gruppe

En teknisk fejl hos Statens Serum Institut medførte, at der pludselig skulle handles hurtigt - og det lykkedes på få timer at få ringet borgere op og kørt dem til vaccination

6. januar 2021, 17.35

Det handler dyrebare dråber og hurtighed disse dage, og derfor skulle det gå hurtigt onsdag morgen, så der ikke opstod et »hul« i programmet. Foto: Martin Ballund

FAVRSKOV (Opdateret 18.40) Tusindvis af borgere i Region Midtjylland, som efter planen skal vaccineres i denne uge, er ved en teknisk fejl hos Statens Serum Institut ikke blevet indkaldt til vaccination på de syv centre i Randers, Silkeborg, Aarhus, Viborg, Horsens, Herning og Holstebro.

Men med en hurtig reaktion fra Favrskov Kommune og de berørte borgere, der ikke var blevet indkaldt i e-boks, lykkedes det alligevel at få vaccineret knap 50 borgere fra Favrskov onsdag.

- Vi blev ringet op tirsdag aften klokken 19 og fik at vide, at hvis vi kunne stille med 50 borgere onsdag, så kunne de blive vaccineret i Randers. Og det lykkedes os at få ringet 48 borgere op fra morgenstunden og spurgt, om de kunne have lyst til at blive vaccineret, fortæller Ulrik Johansen, direktør for Social og Sundhed i Favrskov Kommune.

De adspurgte borgere er +65-årige, som modtager personlig pleje og praktisk hjælp. I Favrskov Kommune har 231 borgere i den gruppe sagt ja til en vaccination, lyder det fra kommunen.

- Meget positivt

Nogle kørte selv til Randers, mens andre blev fragtet i busser af kommunen først på dagen.

- Så indenfor omkring 14 timer kom de derop til vaccination. Det er meget positivt, lyder det fra Ulrik Johansen.

Det betyder, at man i Favrskov nu har taget hul på anden gruppe i rækkefølgen. I weekenden fik alle plejehjemsbeboere, som ønskede en vaccine, det første prik i armen.

Som situationen er nu, forventes det, at borgere bosat i Favrskov Kommune skal vaccineres i Randers, men som bekendt kan planerne ofte blive justeret i denne tid, hvor intet rigtigt er, som det plejer.