Endelig sker der noget i Linå

11. februar 2020, 12.10

BØRNEHAVE Det vakte stor begejstring, da jeg kunne læse i MJA, at børne- og ungeudvalget har besluttet at opføre en ny børnehave i Linå by. Man bør juble på byens vegne.

Begejstringen er enorm stor set gennem historiens brilleglas. Til trods for Linås strategiske beliggenhed i forhold til arbejdspladser østpå og tilflyttere østfra, har der ikke fra kommunens side været spotlight på dette faktum i en sådan grad, at man har kunnet se potentialet, der lå i Linå. Eller også har man ignoreret det. For siden kommunesammenlægningen i 1972 er der systematisk sket en forringelse af forholdene i Linå. Alle vitale funktioner såsom plejehjem, skole, butikker etc. er stille og roligt frataget byen. Det dengang etablerede lokalråd har også måttet strække våben, fordi den kommunale vilje til at opretholde funktioner i byen ikke var til stede.

Men nu er der lys i tunnelen forude. En splinterny børnehave. Det kan kun være TEGNET. Tegnet, der viser, at Linå går en gylden fremtid i møde. Der foreligger nok snart en lokalplan, der gør det muligt for de lokale - med stor støtte fra kommunen - at fremme nybyggeri. Så kan vi få flere gode naboer med mange børn. Det giver grundlag for butikker, skole osv. Der må jubles igen. Det har vi ventet på i mange år.

Nu er det jo ikke bare for vores skyld, at alt dette kommer til at ske. Det vil betyde meget for jer borgere nærmere »orkanens øje«. I skal ikke opleve al den trængsel, der er morgen og aften for at komme på motorvejen. Der bliver en skyskraber eller to mindre inde i centrum. Der kommer flere skatteydere til kommunen, og de skal ikke nødvendigvis stuves sammen inde på Søtorvet.

Så bliver vi alle glade, ikk´?