Danmark skal have verdens bedste sundhedsvæsen

Udgivet:25. maj 2023, 10.17

Læsetid:2 minutter

Af Thomas Jensen Folketingsmedlem for Socialdemokratiet i Silkeborg Kommune

SUNDHEDSVÆSNET Som borger i Danmark skal man kunne få den nødvendige behandling, hvis vi bliver ramt af sygdom. Og ved livstruende sygdom skal det ske hurtigst muligt.

Derfor er det en hovedprioritet for SVM-regeringen at styrke vores sundhedsvæsen. Vi skal styrke det her og nu, men vi skal også ruste det til fremtiden. Derfor er jeg glad for, at vi nu har præsenteret en stærk sundhedspakke, hvor vi varigt afsætter fem milliarder kroner ekstra om året til et generelt kvalitetsløft af sundhedsvæsenet.

Kræft er en de helt store fokusområder i sundhedspakken. Vi skal have genskabt tilliden til vores kræftområde i Danmark. Muligheden for at overleve et kræftforløb er heldigvis steget markant, men den positive udvikling har desværre stået stille de seneste år.

Ser vi på de nyeste tal, så viser de, at 74 procent af de registrerede kræftpakkeforløb i 2022 blev gennemført inden for den gængse forløbstid. Det er desværre det laveste nogensinde. Vi skal have ryddet op. Behandlingstiderne skal overholdes. Kan det ikke lade sig gøre i Danmark, så skal vi have patienter til udlandet, så de kan blive behandlet i tide. Derfor præsenterer regeringen nu en Kræftplan 5 som et led i sundhedspakken. Den største kræftplan nogensinde i Danmark.

Foruden kræftområdet, så investerer vi med sundhedspakken også i psykiatrien. Vi vil også løfte kvaliteten på tværs af sundhedsområdet. Vi skal understøtte omstillingen til et mere nært og sammenhængende sundhedsvæsen, hvor den enkelte vil opleve, at sundhedsvæsenet er tæt på. Den geografiske og sociale ulighed i sundhed skal også nedbringes.

Ingen skal være i tvivl om, at sundhedsområdet er en af de helt store prioriteter for regeringen. Det er med god grund noget af det, der fylder allermest for os danskere. At vi kan have tillid til, at vi får den nødvendige behandling, hvis vi bliver ramt af sygdom. Danmark skal have verdens bedste sundhedsvæsen.

Indlæser debat