Kærshovedgård: - Er vi overraskede?

Udgivet:02. september 2023, 07.35

Læsetid:2 minutter

Af Morten Nielsen Ry

1 måned siden

UDREJSECENTER Fire måneder er gået, siden vores avis bragte en sukkersød artikel omkring, hvordan familien Enhedslisten (kunne også være moderat eller radikal, men nu stod der beskrevet Enhedslisten), kørte fra Silkeborg og til Kærshovedgård for at mødes med Vahid, der er flygtet fra Iran og ikke længere snakker med sin far, fordi han ikke accepterer ham længere, grundet at han er blevet kristen.

Turen derud bliver fortalt meget detaljeret, så man ikke er i tvivl om, hvor smukt vi bor her i det midtjyske. Intet at sige til, at Vahid gerne vil bo her i stedet for i de andre europæiske lande, han har opholdt sig i.

En meget rørende historie hvor der efterfølgende også er kommentarer omkring, hvordan der kan være nogen, som ikke deler det samme menneskesyn som skribenterne.

Dengang tænkte jeg blot på alle de historier, som gik med hvem der stod for handel med stofferne i Vejle, tyveri i butikker, overfald i natteliv osv. Men det er med at få dysset dette ned og blot vise glansbilledet af, hvor velintegreret de fleste er. Bare vi vender den anden kind til og siger undskyld, hvis vi et øjeblik får den tanke, at det aldrig bliver bedre, så skal alting nok gå.

De seneste dage er jeg så igen blevet bekræftet i, at det aldrig kommer til at ske. Tit spørger man sig selv, hvornår det går op for staten, at man ikke altid kan forklare folk, at de skal opføre sig ordentligt. Til tider må tingene godt have en konsekvens.

Største sympati til alle borgerne i området omkring Kærshovedgård og jer andre, som på en eller anden måde har mén af mødet med folk fra centret.

Håber at bededag kan finansiere flere opkøb eller psykologer, som kan trænge ind til de enkelte individer, så de på sigt kan ændre opførsel og blive nogle gode engle. Dejligt hvis det ikke kun er mit moralske pas, som skal ændre sig, men også de såkaldte forfulgte, hvis triste skæbner resulterer i en masse problemer for etniske dansker.

Samtidig en stor tak til den detaljerede artikel fire måneder tilbage.

Indlæser debat