Læs Otto Larsens debatindlæg: Hvad sker der i vores kære SIF?

13. juli 2020, 11.30

Foto: Jakob Stigsen Andersen

NEDRYKNING Om et par år har jeg været sponsor i Silkeborg IF i 40 år.

SIF spillede dengang i Danmarks tredjebedste række. Der var faktisk ingenting. Men en række mennesker med fodbold-ambitioner tog fat på at forbedre den position i Silkeborg.

Men et intenst, stort og frivilligt arbejde medførte oprykning til Danmarks bedste fodbold-række i 1987.

Stadionombygninger, sponsorfaciliteter, sponsorer og ansættelse af dygtige trænere og spillere førte fra omkring 1992 til mesterskab, pokaltriumf, medaljer, og masser af europæiske topkampe. Silkeborg var i toppen af dansk fodbold i en lang årrække, til glæde for byen, sponso- rer og fans. Vi blev en respekteret og attraktiv klub.

I 2008 besluttedes det at købe Papirfabrikkens erhvervsbygninger, samtidig med en væsentlig kapitaludvidelse - med det formål at styrke fodbolden økonomisk over de næste tre-fire år, så SIF kunne komme tilbage blandt de bedste 8-10 klubber i Danmark.

I 2017 blev et nyt, flot stadion taget i brug - betalt af sponsorer med 70 mio. og Silkeborg Kommune med 60 mio. Et gældfrit stadion, som SIF kan benytte gratis i 30 år. Derved er en ikke ubetydelig økonomisk byrde taget væk fra SIF - penge der kunne bruges i den sportslige sektor.

Hvordan er det så gået?

Ikke godt, synes jeg, eller mildest talt under al kritik.

Nedrykning fra Superligaen har jævnligt fundet sted. Nu igen i 2020.

Hoteldrift er nu også, ved en pludselig overtagelse for nogle år siden, blevet et forretningsområde. Det går mildest talt skidt, med røde tal på bundlinjen.

Vores økonomiske grundlag i SIF Invest er særdeles godt. Derfor må der være noget andet galt, siden SIF igennem en årrække er blevet et elevatorhold, og ikke har den position, som vores by/kommune, sponsorer og fans fortjener. Vi kan konstatere, at vi ikke længere matcher de klubber, der er økonomisk langt dårligere stillet end SIF.

Man kan med rette stille sig det spørgsmål, om der i bestyrelse og direktion er den fokus, som der i en virksomhed med tre så forskellige forretningsområder er brug for.

Måske skulle man overveje at dele selskaberne op med hver sin ansvarlige ledelse

Det har man med garanti i andre klubber.

Er tiden ikke snart moden til nytænkning og forandring?

Læs også nyhedsartiklen
Storaktionær med massiv kritik af SIF-ledelsen
+Abonnement