Støt sundhedsvæsnet

Udgivet:18. juni 2022, 08.00

Læsetid:1 minut

Af Poul Pedersen. Fyrresvinget 35 Sikeborg

SUNDHEDSVÆSEN Hospitalerne mangler penge til at sikre gode løn- og arbejdsforhold for især sygeplejersker.

Regeringen mener ikke, at sygeplejskerne kan få mere i løn uden at alle vi andre også skal have mere.

Og sundhedssystemet lider stadig under nullernes politik, hvor de ønskede at flere offentligt ansatte skulle ud i private erhverv for at skabe vækst. Mange fik så job i butikker og beværtninger, så folk kunne bruge flere penge til at styrke samfundsøkonomien.

(Jeg har for resten lidt svært ved at se, at økonomien styrkes, hvis vi bruger flere penge. Det gør min egen økonomi da ikke.)

Hvis alle vi andre, der ikke arbejder i sundhedsvæsnet, ønsker at styrke dette, kunne vi jo tage sagen i egne hænder ved eksempelvis at lave en indsamling til støtte for sundhedsvæsnet, og sende pengene til regionen eller Dansk Sygeplejeråd. Når vi har flere ønsker, end vi kan betale, må vi prioritere.

Hvis vi ønsker et holdbart sundhedsvæsen, må vi jo prioritere det højere end for eksempel underholdningsindustrien. Eller forbrugsgoder fra lande, der ikke har ordentlige miljø- og arbejdsregler. Vi må betragte et godt sundhedvæsen som et forbrugsgode ligesom biler og boliger.

Så hvis Danmarks økonomiske vækst stimuleres af forbrug må det vel også kunne ske ved, at sundhedsvæsnet kan skabe arbejdspladser og gode skatteydere lige så vel som butikker og beværtninger. Dette kunne vel også begrænse efterspørgslen på varer og dermed bremse inflationen lidt.

Hvis ikke vi må betale mere til sundhedsvæsnet ved større skattebetalinger, kunne det vel ske ved frivillige indbetalinger, og her vil jeg foreslå at der for eksempel udstedes rentefrie indeksobligationer, hvor der ikke sker udtrækninger de første fem år og derefter udtrækning i de følgende 15 år.

Indlæser debat