Vil Venstre rulle ret til tidlig pension tilbage, Kristian Pihl?

Udgivet:05. december 2020, 08.00

Læsetid:1 minut

Af Thomas Jensen Medlem af Folketinget for Socialdemokratiet i Silkeborg Kommune

PENSION I denne uge har vi i folketingssalen taget hul på lovbehandlingen af ret til tidligere pension for dem, der har været længst tid på arbejdsmarkedet.

Med vores forslag vil mange danskere, som har været på arbejdsmarkedet siden teenageårene, og som ofte har fysisk hårdt arbejde, endelig få mulighed for at trække sig tilbage lidt før. Det er kun retfærdigt, når man i mange år har bidraget til samfundet. Så har man fortjent en pensionisttilværelse, hvor man stadig er rask og rørig til leg med børnebørnene og fritidsinteresser.

Men er Venstre nu også i enig i den betragtning? I deres finanslovsforslag står der, at man er imod en ret til tidlig pension.

Derfor vil jeg høre min kollega, Kristian Pihl Lorentzen fra Venstre, om det betyder, at Venstre vil rulle retten tilbage, hvis de får regeringsmagten efter et folketingsvalg?

Og nok så vigtigt: Skal man så bare slide sig selv op, indtil man ikke kan mere på arbejdsmarkedet?

Vi kan vel ikke være bekendt i et velfærdssamfund som vores, at man først kan trække sig tilbage, når man er syg eller helt nedslidt af sit arbejde.

Eller hvad mener du og Venstre, Kristian Pihl, støtter I ret til tidlig pension for Arne og andre, som har været mange år på arbejdsmarkedet og ydet sit?