Qvortrup vender tilbage som tv-vært

Henrik Qvortrup fortsætter sit arbejde på Ekstra Bladet, men han får nu også sit eget interviewprogram på tv-kanalen DK4.

Udgivet:01. juni 2023, 13.13

Læsetid:1 minut

Henrik Qvortrups nye interviewprogram, "Q-Cast", på DK4 kommer til at have Pia Kjærsgaard og Søren Gade som nogle af de første gæster. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

4 måneder siden

KØBENHAVN Tidligere chefredaktør på Ekstra Bladet Henrik Qvortrup gør comeback på tv-kanalen DK4 i et nyt interviewprogram med titlen "Q-Cast".

Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard og formand for Folketinget, Søren Gade, er nogle af de første gæster i programmet, der handler om gæsternes op- og nedture.

Det annoncerer DK4 ifølge fagmedierne Mediawatch og Journalisten.

- Han er en superdygtig journalist med et stort netværk. Han har stærke analytiske evner og kan føre samtaler med gæsterne, så vi kan få noget nyt at vide om dem, siger kanalens kommunikations- og radiodirektør, Steen Andersen, til Mediawatch.

Ifølge fagbladet Journalisten vil Henrik Qvortrup fortsætte med at lave politiske analyser for Ekstra Bladet og den ugentlige mediepodcast "Q&Co".

Henrik Qvortrup har tidligere været vært på DK4 med sit eget politiske tv-program, "Qvortrups valg", i 2015, mens han stadig var sigtet i den såkaldte Se og Hør-sag, der er beskrevet som Danmarks største medieskandale.

Henrik Qvortrup var chefredaktør på Se og Hør fra 2001 til 2008. I den tid var han den ansvarlige på bladet, mens det ulovligt frembragte oplysninger om kendte personer ved at overvåge deres kreditkort gennem en kilde ved it-virksomheden IBM.

Sagen endte med, at Henrik Qvortrup fik en fængselsdom.

/ritzau/