Skoleleder i Sejs: Cykelhærværk er et tilbagevendende problem

På Sejs Skole hører skoleleder Kristian Mikkelsen ofte fra elever og deres forældre, at cykelhjul er blevet løsnet

21. maj 2019, 11.52

Ved ikke, hvem det er

Hærværket på cyklerne har stået på de senere år, og skolederen har et stort ønske om, at den eller de, der står bag, bliver pågrebet snart. Han har dog ikke selv noget bud på, hvem det er.

- Som skole gør vi alt, hvad vi kan ved at tale med eleverne om det og indskærpe, at man aldrig må pille ved andres cykler, men alligevel bliver vi af og til kritiseret af forældre for ikke at gøre nok, men hvis jeg stiller mig op ved cyklerne, så sker der selvfølgelig intet hærværk, men det er ikke en holdbar løsning, siger Kristian Mikkelsen og fortsætter:

- Det er lidt på højde med politiets opgave med at fange dem, der kører for stærkt. Det er en meget svær opgave, for det handler om at ændre det mellem ørerne på folk, for man skal forstå, at det slet ikke er i orden at sætte andres helbred på spil ved at skrue et cykelhjul løst. Det er en fælles opgave - ikke kun skolens, men også forældrenes.

Kristian Mikkelsen vil dog så gerne løse problemet med det farlige hærværk, at han har undersøgt, om der må sættes kameraer op på skolens område for at få fat i den eller de, der udfører hærværket. Eller i hvert fald få det stoppet.

Rigtigt farligt...