Silkeborg vil arbejde for at få nyt børnehospice

Det kunne placeres ved Silkeborg Bad, mener Hans Okholm (SF), mens borgmester Steen Vindum (V) ikke vil pege på en placering lige nu

Udgivet:12. december 2017, 10.55

Læsetid:3 minutter

Silkeborg Dødssyge, danske børn og deres familier har indtil videre haft en meget begrænset adgang til at komme på hospice, sådan som voksne døende mennesker har det. Der har kun været fire pladser Sankt Lukas Stiftelsens børne- og ungehospice i Hellerup, men i det kommende finanslovforslag fra regeringen er der sat penge af til et nyt børne- og ungehospice i den vestlige del af Danmark.

Og det skal placeres i Silkeborg, mener blandt andet Hans Okholm (SF), der har taget initiativ til at få sagen drøftet i Silkeborg Kommunes økonomiudvalg.

- Jeg synes, at vi har de rigtige rammer til et hospice med natur og rolige omgivelser, og det er det, børnene og familier har brug for i stedet for et hospitalsmiljø, siger han og peger på Silkeborg Bad som en mulig placering.

Borgmester Steen Vindum (V) er helt på linje med sin byrådskollega.

Han siger, at byrådet længe har haft øje på muligheden for at få et børne- og ungehospice til Silkeborg, men i respekt for byrådsvalget og finanslovsforhandlingerne, dukker sagen først op nu.

- Silkeborg Bad kan godt være et fornuftigt sted, men jeg vil ikke lægge mig fast på, hvor det er bedst placeret. Kommunen kommer ikke som sådan til at indgå i driften af stedet, men måske kunne vi byde ind med en passende byggergrund, siger han.

Lang vej endnu...

Få fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk

Første måned 1 kr.

Herefter 89 kr./md.

FÅ ADGANG NU
MobilePay
Betalingskort

Allerede abonnent? Log ind

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter efter introduktionsperioden til normalpris på 89 kr. pr. måned. Opsig når du vil til udgangen af en betalingsperiode. Mindsteprisen er 1 kr.
Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Du kan også købe adgang i 24 TIMER

Interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Så kan du se priser her

Mest læste

Politik

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere