DBU Jylland: Her er planerne for breddefodbolden

Der er tre scenarier i spil i forhold til afviklingen af breddefodbolden i foråret

26. marts 2020, 14.00

Oprykkerne fra Fårvang har længe glædet sig til at prøve kræfter med serie 1, men de og alle andre serieklubber aner endnu ikke, hvornår de skal i kamp. Foto: Martin Ballund

FODBOLD Det er ikke kun eliterækkerne, der lige nu er sat på pause i dansk fodbold.

Det samme er breddefodbolden, der under normale omstændigheder ville være lige på nippet til at indlede en ny sæson på dette tidspunkt af året.

Men på grund af coronavirus er det uvist, hvornår der igen kan spilles kampe.

- Ingen ved, hvornår vi igen kan få lov at spille fodbold sammen, men det betyder jo ikke, at vi ikke er i gang med at planlægge, hvordan vi bedst kan spille fodbold på breddeniveau på den anden side af krisen, lyder det fra DBU Jylland.

DBU Jylland oplyser, at der er tre scenarier i spil i forhold til at få afviklet turneringerne, så snart myndighederne giver lov.

Plan A gælder, hvis landets lockdown bliver ophævet i den første uge efter påske - altså i dagene 13. til 20. april

I så fald vil der blive spillet kampe indtil 28. juni, og turneringerne vil blive gennemført som planlagt - dog med mulighed for at annullere udsatte kampe uden bødestraf.

Hvis der først kan spilles kampe efter 20. april, tages plan B i brug. Den går ud, at der skal spilles færre kampe, så der eksempelvis kun bliver spillet syv kampe og ikke 14 i en seriepulje med otte klubber.

Den plan gælder indtil 17. maj. Hvis der til den tid fortsat ikke må spilles fodbold, gælder det sidste scenarie, som går ud på, at turneringerne annulleres.

Her kan det dog komme på tale med alternative stævne- eller turneringstilbud, ligesom der kan blive arrangeret særlige »indspil« til DBU-rækkerne.

Allerede nu er det sikkert, at JM-kampe for ungdom udgår i juni 2020. Det samme gør playoffkampe for herresenior fra jyllandsserien ned til serie 4.