En balancegang i udlændingepolitikken

12. september 2019, 12.37

INDVANDRERE Andreas Steenberg skriver om sagen med Vasikan, som skal udvises når han bliver 18. Vi kan hurtigt blive enige om, at det er en sørgelig historie. Men i stedet for at score en masse point på at skrive om dette, kunne han jo komme med løsningsforslag til, hvordan vi undgår sådanne sager og samtidig har så hård en politik, at det en gang imellem kan lykkes at få folk sendt retur, som ikke ønsker vores land.

Det er hele tiden en balancegang, og der vil være forkerte ofre. Angående ofre så synes jeg, det er rammende, det Bente Lysgaard skriver lørdag. Fordi pensionisterne ikke har samme talerør som eks. flygtninge, indvandrere og kontanthjælpsmodtager, bliver de tit ladt i stikken. Dette bliver kun endnu værre i fremtiden, hvis vi ikke har et stramt system.

Vi kan læse, at der er rejst 158 ud som fremmedkrigere og halvdelen måske retur igen - skal vi også tænke det som en stor udgift? Ja nok mere end sikkerheden til højrefløjspolitikerne. Er det måden at vise venligsind på?

Kommer til at mangle 40.000 ansatte i sundhedssektoren. Svært at få især flygtningekvinder i job. Er det vejen frem at hæve socialbidraget? Hvad med de to lavtlønsarbejdere med to børn som har en årsindkomst på 550.000 kr., som betaler arbejdsmarkedsbidrag og institution? Måske de også er fattige.

MJA havde en artikel, hvor det meget detaljeret blev beskrevet med 70 km på gåben, 6 km i gummibåd om Muhammeds kamp på vej herop. Havde nu fået et flexjob. Dette vil han fortsætte i, da han aldrig vil blive i stand til et fuldtidsjob grundet de strabadser. En meget fin fortælling. Men savner at MJA går i dybden med artiklen. Hvor meget koster sådan et job samfundet?

75.000 er i dag på denne ordning. Dette er i sig selv en god ordning, men dejligt hvis der kunne fortælles om, hvor mange der er etniske og udefrakommende. Efterlyser blot et mere nuanceret billede af virkelighedens Danmark. Fortæl os hvorfor skolebørnene ikke kan komme på ture mere. Hvorfor pensionister mister deres klippekort. Har tidligere skrevet til MJA for at høre, om de ikke vil tage en gammel historie op, om faderen der fik kone og vistnok fire piger herop med silkeborgenseres hjælp. Intet set skrevet. Måske nogle af jer læsere kender den videre historie og kan viderefortælle. Altid dejligt at høre en god historie til ende.