En ny helhed på broen mellem intuition og videnskab

25. marts 2020, 13.02

CORONA Danmark vil snart løbe tør for værnemidler i relation til coronavirus. Nu ved vi jo godt, at Sundhedsstyrelsen skal have evidens og alt bevist i danske undersøgelser, før en indsats kan tillades. Det giver jo også, f.eks. Sundhedsstyrelsen, sådan en dejlig kontrolfornemmelse. Men f.eks. kvinder og nybagte mødre var da ilde stedt, hvis den intuitive såkaldte kvindelige kraft ikke også var der. Faktisk er jo kun måske 20% af lægens, socialrådgiverens, ergoterapeutens indsats, iflg. læger selv - evidens.

FOR vi er jo fra naturens hånd udstyret med to hjernehalvdele, hvor kun den ene beskrives som »den naturligt videnskabelige« og den anden som »den sansende, intuitive, kreative, billedlige og helhedsopfattende hjernehalvdel«. Det er den sidste, der f.eks dominerer børns kreative leg, en mors/fars intuitive opfattelser af sit barn og barnets evne til selvudvikling via leg, når det intuitivt opsøger de udviklende legeaktiviteter.

Bedst er det konstante balancerede samarbejde mellem de to hjernehalvdele, der giver den samlede helhedsopfattelse. Ja faktisk er jeg ofte kommet længst i behandlingsarbejde via intuitionen.

Så hvorfor har intuitionen ikke fortalt Sundhedsstyrelsen, at der evt. altid skal ligge værnemidler parat, hvis … hvis … hvis … Hvorfor skal der nu opstå en mangelsituation i et overflodsland - i den værste situation - fordi intuitionen ikke var der, og vi først skulle have alle de hjerteskærende beviser, før man har indset nødvendigheden? Dette spørgsmål har Folketinget jo så også indirekte stillet, da man lovgav om cannabisolien. Sådanne værnemidler kunne jo altid være brugt - inden udløb - i f.eks. flytgtningelejre.

Velkommen til en ny helhed på broen mellem intuition og videnskab.