SIF slog oprykker trods skade til målmand

Den 17-årige målmand Aske Andrésen fik debut i sejren over AC Horsens

Udgivet:02. oktober 2022, 16.01

Læsetid:3 minutter

SIF-spillerne jubler over det første mål. Foto: Martin Ballund

Michael Helligsø
Sportsjournalist| mih@midtjyllandsavis.dk

1 år siden

FODBOLD Silkeborg IF er tilbage på sporet i Superligaen.

Foran 4338 tilskuere blev det søndag til en hårdt tilkæmpet 2-1-sejr over oprykkerne fra AC Horsens efter en dramatisk kamp, hvor SIF-keeper Nicolai Larsen måtte udgå kort før pausen med en skade, hvilket gav debut til den blot 17-årige målmand Aske Andrésen.

Kasper Kusk og Nicklas Helenius scorede målene for hjemmeholdet, mens Anders K. Jacobsen midt i anden halvleg reducerede for AC Horsens.

Det var også SIF, der lagde bedst ud. Allerede i kampens første minutter kom Kasper Kusk til et par fornuftige skudchancer, men i begge tilfælde sparkede han forbi mål.

Ellers kneb det trods massiv boldbesiddelse at skabe de helt store chancer mod et lavtstående og velorganiserede Horsens-hold, der med undtagelse af et lumsk indlæg fra kantspilleren Lubambo Musonda ikke viste meget i den anden ende.

Efter 37 minutters spil kom der endelig gang i løjerne på Jysk Park. Kasper Kusk drev bolden frem og spillede den ud til Oliver Sonne, der slog et hurtigt indlæg. AC Horsens fik ikke clearet bolden ordentligt, og så stod Kasper Kusk klar at sparke bolden i nettet til 1-0.

Kort før pausen faldt SIF-keeper Nicolai Larsen uheldigt ned på sin skulder efter et ellers godt indgreb i luften, og efter lang tids behandling måtte han opgive at spille videre.

I stedet kom den 17-årige ungdomslandsholdsspiller Aske Andrésen ind til sin debut for Silkeborg IF, der efter fire minutters tillægstid kunne gå til pause med en føring på 1-0.

Efter pausen markerede den indskiftede debutant i målet sig straks med et sikkert indgreb, som medførte et stort brøl fra SIF-fansene.

I det 50. minut var der endnu mere at juble over på Jysk Park. Lukas Engel sendte bolden ind i feltet til Nicklas Helenius, der tog et smart træk og iskoldt sparkede bolden forbi Horsens-keeper Matej Delac til 2-0.

Fire minutter efter målet var gæsterne uhyre tæt på at reducere. Aron Sigurdarson trak ind fra venstre og med et fremragende skud ramte han stolpen.

I den anden endte sendte Nicklas Helenius et godt skud af sted, men Matej Delac reddede til hjørnespark.

I et forsøg på at komme tilbage i kampen sendte Horsens den garderhøje stopper Magnus Jensen helt i front. I første omgang var SIF dog tæt på udbygge føringen, da Søren Tengstedt i det 62. minut driblede sig helt fri og skød lige på Horsens-keeperen.

Men fem minutter senere kom der fornyet spænding i kampen.

Efter en fejlaflevering fra Lukas Engel endte bolden hos Anders K. Jacobsen, der på fremragende vis drejede rundt og bankede bolden i nettet til 2-1 - helt uden chance for Aske Andrésen.

Gæsterne havde i den grad overtaget initiativet i denne fase af kampen, mens SIF’erne, der i det 73. minut sendte Robert Gojani og Sebastian Jørgensen på banen, forsømte at holde fast i bolden.

AC Horsens pressede fortsat på for en udligning og havde held med at vinde en masse andenbolde. Men de helt store chancer udeblev, selv om det i et par tilfælde brændte på foran SIF-målet.

Kort før tid skiftede SIF yderligere to mand, da Mads Kaalund og Andreas Oggesen erstattede Anders Klynge og Kasper Kusk, og efter tre minutters tillægstid kunne jublen bryde løs på Jysk Park, da dommer Sandi Putros fløjtede kampen af.

Med sejren ligger SIF på fjerdepladsen i Superligaen med 19 point for 11 kampe.