Efterlyses: Idéer til en rigtig brugervenlig genbrugsplads

Favrskov Forsyning vil i dialog med brugerne om indretning af Hammels nye genbrugsplads

25. januar 2020, 12.00

Sådan kender de mange brugere Hammels genbrugsplads. Men i den nye udgave vil den se helt anderledes ud - og brugernes gode idéer er velkomne. Foto: Favrskov Forsyning

HAMMEL De kommer pænt op på listen over de mest besøgte offentlige tilbud i Favrskov Kommune.

Der er fire af dem, og sidste år fik de samlet ikke færre end 352.466 besøg - eller tæt på 1000 besøg hver eneste dag.

Det er naturligvis kommunens fire genbrugsstationer, vi taler om.

Der er sket meget, siden de blev anlagt for mange år siden. Ikke mindst modtager de langt større mængder affald til genbrug end tidligere. I 2018 blev der afleveret næsten 29.000 tons affald på de fire pladser.

Den udvikling er meget positiv. Og for at styrke den er Favrskov Forsyning klar med en plan for udbygning og modernisering af de fire genbrugspladser.

Som omtalt står pladsen i Hammel først for tur, for her er behovet størst. Derefter følger pladsen i Hvorslev.

Over 40 fraktioner

- Vi skal genbruge og genanvende endnu mere af vores affald. For at nå det mål, kræver det mere plads og moderne genbrugspladser med en indretning, der er brugervenlig, siger Sara Funch, direktør i Favrskov Forsyning.

- I dag kan du sortere i over 40 affaldstyper. Det kræver mere af både pladsmænd, borgere og af genbrugspladsen. Desuden er alle fire pladser nedslidte til et punkt, hvor det er nødvendigt med en gennemgribende renovering siger Sara Funch, direktør i Favrskov Forsyning.

Med større og moderne indrettede genbrugspladser kan det sikres, at pladserne lever op til den øgede sortering - både i dag, men også i fremtiden, hvor kravet om genbrug bliver endnu større.

Kom med dine idéer

Den nye genbrugsplads i Hammel etableres på Italiensvej skråt over for den eksisterende. Den bliver 3000 kvadratmeter større og indrettes lidt længere nede ad vejen efter helt moderne principper. Prisen ventes at ligge på knap 20 millioner kroner.

Som Midtjyllands Avis tidligere har fortalt, er det planen, at containerne på den nye plads nedsænkes, så det bliver lettere for brugerne at komme af med affaldet.

Men der kan være mange andre gode idéer og derfor inviterer Favrskov Forsyning alle byens borgere til et idéværksted om den nye genbrugsplads. Det holdes 18. februar i forsyningens bygning, Italiensvej 3.

- Hvis vi skal indrette genbrugspladser, der fungerer for de besøgende, så skal vi have input fra dem, der bruger pladserne. Derfor vil vi meget gerne i dialog med vores kunder og høre deres idéer til en ny genbrugsplads. Det gør vi blandt andet med arrangementet 18. februar og et brugerpanel, siger Sara Funch.

Den nye genbrugsplads står efter planen klar sidst på året, og den nuværende holder åbent indtil da.