Landsholdet ser frem til tilskuerboom og luftforandring

Udgivet:18. januar 2022, 07.49

Læsetid:2 minutter

Fire kampe venter i mellemrunden for Nikolaj Jacobsens mandskab efter en perfekt start på EM. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Otte succesfulde dage er ovre i Debrecen for det danske håndboldlandshold, der tirsdag rejser videre til Ungarns hovedstad, Budapest.

Med sig i bagagen har danskerne tre sikre sejre, en førsteplads og to point til mellemrunden, hvor værtsnationen Ungarn blandt andet venter, såfremt ungarerne klarer sig videre fra deres tætte gruppe.

I så fald kan danskerne se frem til at spille foran cirka 20.000 ellevilde håndboldfans i MVM Dome. Mere end tre gange så mange, som der er plads til i Debrecen.

- Der er ingen tvivl om, at vi alle sammen gerne vil spille for fulde huse. Får vi en kamp mod Ungarn for 20.000 tilskuere, bliver det en fantastisk oplevelse, som vi alle sammen vil se frem til, siger landstræner Nikolaj Jacobsen.

Selv om det formentlig kun er en brøkdel, der vil holde med Danmark i Budapest, håber landstræneren på en smule opbakning fra medrejsende danskere.

- Der plejer også at være danske fans, og det har der også været her. Det er en fornøjelse at se dem, der har taget turen herned og trodset coronaen.

- Jeg håber, at alle kommer godt igennem og forbliver sunde og raske, understreger landstræneren.

Mens man i mange lande har begrænset tilskuerkapaciteten under den seneste bølge af coronapandemien, holder Ungarn fast i at fylde lægterne.

Udsigten til de mange fans begejstrer fløjspilleren Emil Jakobsen.

- Nu har vi savnet tilskuere og stemning i lang tid. Der er heldigvis kommet lidt af det i perioden her, men det er bare fedt, at der kan være så mange, siger han.

For at Ungarn overhovedet kan komme videre fra det indledende gruppespil, skal holdet have et brugbart resultat i tirsdagens kamp mod Island.

Island har selv hentet fire point i de to første kampe, mens Holland ligesom Ungarn har to point før den afgørende spillerunde. Portugal har ingen.

Der er ikke håndboldtræning på programmet for det danske landshold tirsdag. I stedet laves der lidt øvelser på hotellet, før næste rigtige træning og første kamp i mellemrunden venter henholdsvis onsdag og torsdag.

- Vi glæder os. Det har været fint her, og så er det også meget rart at få lov til at prøve noget andet. Og forhåbentlig også noget andet mad på et andet hotel, siger Nikolaj Jacobsen.

/ritzau/