Fortsat støtte til lufthavnen

2. december 2019, 11.39

Foto: Jakob Stigsen Andersen

TRAFIK Det er godt, når der er interesse omkring de beslutninger, vi træffer i Silkeborg Kommune, og det er rigtig fint, når borgere, tilmed i andre kommuner, giver det opmærksomhed.

I forbindelse med budgettet for 2020 blev det af byrådet besluttet, at vi stadig skal støtte op om driften af Midtjyllands Lufthavn i Karup. Lufthavnen har ligesom rigtig mange mindre lufthavne - ikke bare i Danmark, men også i resten af Europa svært ved at klare sig på kommercielle vilkår. Sådan er det ikke bare nu med det øgede klimafokus, sådan har det altid været. Tilsvarende kan f.eks. busdriften i Silkeborg Kommune heller ikke klare sig på kommercielle vilkår.

Jeg synes helt oprigtigt, at det er rigtig fint, når Simon Grimstrup i Midtjyllands Avis den 28. november insisterer på, at vi til stadighed skal have fokus på, at der skal væsentlige forbedringer til i forhold til at sikre vores klima. Respekt for det og jeg er helt enig.

Men jeg for min del bliver også nødt til at insistere på, at vi som kommune skal sikre, at vi har en god og velfungerende infrastruktur - herunder muligheden for, at vores borgere og erhvervsliv skal kunne komme hurtigt frem og tilbage til København og videre ud i verden, hvis det er det, de har behov for.

Det har naturligvis sin pris - ikke bare økonomisk, men også klimamæssigt. Udfordringen har vi alle sammen ansvaret for at tage op og løse. Det er min klare overbevisning, at løsningerne ikke bare findes ved at stoppe al udvikling, gå to skridt tilbage og nulstille vores samfund - nej, ændringerne og udviklingen skal vi finde i fællesskab blandt andet sammen med vores erhvervsliv og herunder også luftfartsselskaberne.

Og konkret i forhold til de løsningsforslag du henviser til fra den grønne tænketank Concito, så kan jeg oplyse dig om, at DAT netop i år har fået to spritnye fly ind i deres flåde, som er støjsvage samtidig med, at de er mere miljøvenlige. Og det må da alt andet lige være bedre, at vi får fyldt flyene op, når de nu alligevel flyver på ruten mellem Karup og København.

Derfor vil jeg både som byrådsmedlem og som medlem af bestyrelsen for Midtjyllands Lufthavn kæmpe for, at vi til stadighed har en god og velfungerende lufthavn i vores område. Samtidig ser jeg også vores klimaudfordringer i øjnene og vil naturligvis arbejde benhårdt for, at vi får dem løst.