Finansloven: Der skal flere penge til børn og klima

10. oktober 2019, 12.14

FINANSLOVEN I SF er vi overbevist om, at resultatet ved det seneste folketingsvalg var et ønske fra vælgerne om en ny retning for Danmark. Derfor vi vil kæmpe for en finanslov, der indeholder penge til minimumsnormeringer i daginstitutioner og penge til at sætte skub i den grønne omstilling.

Vi skal i Danmark igen gå forrest i klimakampen og for alvor sætte gang i den grønne omstilling. Det var den nye retning vi blev enige om med Socialdemokratiet, Radikale Venstre og Enhedslisten. Den nye retning, der kan ses i forståelsespapiret, skal kunne ses i vores fælles finanslov. Desværre er Socialdemokratiets finanslovsudspil ikke ambitiøst nok.

Statsministerens tale til Folketingets åbning drejede sig om tillid. Hun talte om, hvordan tilliden var forsvundet i løbet af de sidste par år og hvordan den nye regering ville skabe den tillid blandt danskerne igen. Nu har Socialdemokratiet en gylden mulighed for at tage det første skridt mod at skabe den tillid igen. Derfor bliver den kommende finanslov nødt til at leve op til forståelsespapiret, hvis vi skal have den tillid tilbage igen. Den kommende finanslov bliver nødt til at vise danskerne, at der er kommet en regering, som sætter børn, klima og velfærd først.

I SF vil vi i de kommende forhandlinger kæmpe for at genopbygge den, tillid som statsministeren talte om. Vi vil kæmpe for minimumsnormeringer, velfærd og en klimaindsats, der rykker.