Tumlehøjen skal ikke omdannes til børneopbevaring

14. september 2021, 12.53

DAGINSTITUTIONER De første 1000 dage i et barns liv, ved vi er de vigtigste. Det har afgørende betydning for det enkelte barns fremtid. Det kunne man tro, at vores lokalpolitikere i børne- og ungeudvalget havde glemt. De ønsker at skabe plads til 54 nye vuggestuebørn (ud over de 34, der er i forvejen) og 18 børnehavebørn i en eksisterende institution. Hvordan vil man få plads til dem? Man vil opsætte moduler på den eksisterende legeplads, og efter de er opført »lige« flytte rundt på alle børnene, således at børnehavebørnene flytter ind i modulerne og vuggestuebørnene kommer ind i den eksisterende institution.

Men der er en anden løsning. Vi har en stor grund på Jehovas Vidners Stævneplads. Der kan man opsætte de moduler som i forvejen er bestilt. Der kan man skabe en ny integreret børnehave

Rikke Boje Kristensen (SF) og Iben Ernst Bøttker (S)

Forestil dig, at du er forælder i en familie med 3 børn i alderen 0-5 år. Du vælger nu den integreret institution Tumlehøjen. Det gør du, fordi du tænker, at det vil give mest mening i forhold til logistik, men også fordi der er en tryghed i, at alle børn er i de samme rammer og med et samlet personale, så der er en vis genkendelighed, når børnene skal flytte fra vuggestue til børnehave og til storbørnsgruppe inden skolestart. Desværre er det ikke sådan hverdagen ser ud, hvis Børne- og Ungeudvalgets plan føres ud i livet.

Du vil i stedet, når du skal af sted med dine 3 børn, lade dit ældste barn blive i bilen, imens du skynder dig ind og aflevere dit lille nystartede vuggestuebarn i en hovedbygningen med 87 andre små poder. Derefter vil du skulle fortsætte ud i pavillon-byen med dit børnehavebarn til 95 andre børn. Derefter skal du skynde dig ud i bilen, og køre dit ældste barn i storbørnsgruppen. Den ligger i den anden ende af Arendalsvej, i Tyttebærhusene. Der har man tidligere flyttet dem op, for at frigøre plads i børnehaven.

Virker det trygt eller som rammer der passer til det pasningstilbud, du i første omgang havde valgt? - nej vel, men det er virkeligheden for rigtig mange familier. Familierne har ikke valgt dette. De er heller ikke blevet spurgt. Det er blevet rullet ind over dem som en tyv om natten.

Men der er en anden løsning. Vi har en stor grund på Jehovas Vidners Stævneplads. Der kan man opsætte de moduler som i forvejen er bestilt. Der kan man skabe en ny integreret børnehave, lad os kalde den »Mælkevejens Børnehave«.

I Mælkevejens Børnehave kan man også have tilhørende ude/skovgruppe. Er det en svær øvelse. Nej, det vil kunne gøres relativt hurtigt.

Vigtigst af alt, vil det kunne gøres, uden at man skulle tage hensyn til en eksisterende børnehave, hvor børn, forældre og personaler ville være til stede under hele udvidelsen. Ud over Gødvad vil det kunne tage trykket fra Eriksborg og Resen, da den vil ligge lige i smørhullet mellem Resenbro og Gødvad.

Forkortet af redaktionen

Indlæser debat...