Lad os nu hæve niveauet, Kristian Pihl

26. februar 2021, 12.17

GENÅBNING En forkert påstand bliver ikke mere rigtig af, at den bliver gentaget igen og igen. Det er den korte konklusion på det indlæg, Venstres Kristian Pihl Lorentzen har haft bragt i denne avis.

Her beskylder han den socialdemokratiske regering for at optræde magtfuldkomment og enerådigt omkring den forestående genåbning af Danmark. Den påstand er skudt langt forbi mål.

Regeringen har nedsat en faglig referencegruppe med en række eksperter, når det gælder økonomi, frihedsrettigheder og ikke mindst sundhed. Både i forhold til dødsfald og smittede, men også trivsel og mental sundhed.

Dem har vi bedt om at lave et bud på en genåbningsplan, hvor der taget hensyn til førnævnte parametre.

Hvad skulle vi have gjort anderledes? Skulle vi have ignoreret rådene fra den faglige referencegruppe, om hvad der giver bedst mening at åbne? Skulle vi have set bort fra risikoen for massevis af dødsfald og et overbelastet sundhedsvæsen?

Thomas Jensen (S)

Så har vi bedt modelleringsgruppen - eksterne eksperter og Statens Serums Institut - om at regne på, hvor mange indlæggelser forskellige åbningsscenarier vil medføre.

Og så har vi slutteligt indkaldt resten af Folketingets partier til forhandling om, hvordan vi skal genåbne Danmark.

Hvad skulle vi have gjort anderledes? Skulle vi have ignoreret rådene fra den faglige referencegruppe, om hvad der giver bedst mening at åbne? Skulle vi have set bort fra risikoen for massevis af dødsfald og et overbelastet sundhedsvæsen?

Nej, selvfølgelig ikke.

Læs også
Magtfuldkommen og virkeligheds-fjern regering

Jeg synes, det er ærgerligt, når den politiske debat foregår på det niveau, som Kristian Pihl Lorentzen anlægger. Og jeg forstår godt, hvis der er af nogle af jer læsere, som indimellem græmmes over tonen, der til tider kan være på Christiansborg.

Eksempelvis påstår Kristian Pihl Lorentzen, at mistrivsel og truende konkurser ikke vejer tungt for regeringen. Selvfølgelig gør de det. Det er en uordentligt påstand. Hvis jeg havde været grov, havde jeg vendt den påstand på hovedet og påstået, at sundhed og dødsfald ikke vejer tungt for Venstre. Men det gør jeg ikke, for lad os nu debattere på et ordentligt niveau.

Vi skal finde balancen mellem sundhed, økonomi, frihed og trivsel i corona-håndteringen. Men vi politikere skal også finde balancen mellem substans og sandhed, når vi debatterer, og den rammer Kristian Pihl Lorentzen desværre ikke.