Hvad fik skatteyderne ud af det?

Udgivet:09. august 2022, 10.59

Læsetid:1 minut

Af Thomas Tonsberg Schlie & Morten Høgh Byrådsmedlemmer i Silkeborg (V)

FESTIVALSTØTTE For nylig afholdt man festivalen Stella Polaris i Silkeborg. Vi er ikke i tvivl om, at det var en spændende fest og endnu et fint kulturel tilbud til borgerne i Silkeborg Kommune. Der hvor problemet for alvor opstår er, når man argumenterer for at kunne bruge 300.000 skattekroner på et konceptueret event. Ingen har endnu kunne give et begavet og fyldestgørende svar, som retfærdiggør, at Silkeborg Kommune brugte hele 300.000 kr. på Stella Polaris.

Vi siger ikke, at man skal udregne en return of investment på alt, kommunen støtter, men her er der tale om et enormt tilskud til et koncept, der stort set var blottet for lokale artister. Vi gad godt se, hvad lokale kunstnere ville kunne få ud af hele 300.000 kr. til glæde og gavn for udviklingen af kulturen i Silkeborg Kommune.

Læs også
<span>Leder:</span> Urimelig høj festival-støtte <span>Leder:</span> Urimelig høj festival-støtte
Læs også:
Leder: Urimelig høj festival-støtte

Pengene var måske nok bevilliget før de hårde sparetider, vi ser ind i, men det retfærdiggør ikke, at kommunen støtter op med et så markant beløb.

Kunne konceptet ikke have søgt lokale sponsorer og lavet et benarbejde som eksempelvis Hede Rytmer med flere gør det?

Vi plejer at sige, at hvad der ikke kan forklares, skal ikke gennemføres. Desværre er Stella Polaris gennemført uden en fornuftig forklaring på, hvad Silkeborg Kommune og skatteborgere fik for de 300.000 kr.

Midtjyllands Avis’ Brian Holst konkluderer da også i en leder, at Silkeborg Kommune i dette tilfælde har givet en alt for høj festivalstøtte, hvilket vi kun kan tilslutte os og vil holde et vågent øje med fremover.

Læs også
Kulturen i Silkeborg - vi skal også turde det nye Kulturen i Silkeborg - vi skal også turde det nye
Læs også:
Kulturen i Silkeborg - vi skal også turde det nye

Indlæser debat