Pris til populær løve og investor

Jacob Risager modtager Forårsprisen 2020 og slutter sig dermed til kredsen af de tidligere prismodtagere fra blandt andet Silkeborg

17. marts 2020, 12.30

Jacob Risgaards legesyge, karisma og ikke mindst varme udstråling har været et frisk pust til Løvens Hule.

PRISUDDELING: Jacob Risgaard har i de seneste måneder medvirket i DR’s populære tv-program, Løvens hule, hvor han fra panelet slår et slag for dansk iværksætteri ved at investere i en lang række nystartede virksomheder.

På baggrund af sin store betydning for dansk iværksætteri har den 43-årige erhvervsleder fra Frederikshavn, hvis egen succesfulde virksomhed holder til i Nørresundby, bidraget til at fremme kendskabet til Nordjylland. Derfor kan Jacob Risgaard nu se frem til at modtage Forårsprisen 2020, som er planlagt til uddeling af Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) i forbindelse med åbningen af dette års forårsmesse fredag 27. marts.

Siden 2003 har Jacob Risgaard drevet virksomheden Coolshop, hvis varesortiment tæller alt lige fra elektroniske gadgets og legetøj til skønhedsprodukter. Coolshop omsætter årligt for mange millioner og har gennem tiden høstet et hav af priser, heriblandt priserne som bedste B2C-forretning og årets arbejdsplads.

Trods stor personlig succes er det en ydmyg og beæret Jacob Risgaard, som for hvem denne pris betyder noget ganske særligt:

- Hvem havde troet, at en rod fra Frederikshavn ville stå med en pris, der hylder det kulturelle og »ordentlige«? Jeg er enormt stolt, beæret og ydmyg over at modtage dette års forårspris og slutte mig til tidligere modtagere af prisen, som jeg har beundret og respekteret længe, siger han.

I 2019 løb den Bocuse d’or-vindende kok fra Svinkløv Badehotel, Kenneth Toft-Hansen fra Silkeborg, med prisen, mens tidligere vindere blandt andre tæller Ole Henriksen, Tom Kristensen, Niels Hausgaard og Jysk-købmanden Lars Larsen fra Svejbæk. mtl