Silkeborg-Voel blev udspillet

Viborg var bedre, havde en større bredde og Silkeborg-Voel var reelt kun inde i kampen i de første ti minutter

8. oktober 2020, 21.35

Stine Bonde og Silkeborg-Voel var chanceløse mod Viborg HK. Foto: Jakob Stigsen Andersen

HÅNDBOLD Silkeborg-Voel har klart overmatchet i hjemmekampen mod Viborg HK, der vandt kampen 22-32 efter 12-16 ved pausen.

Starten indikerede ellers, at hjemmeholdet anført af Eira Aune havde tænkt sig at byde gæsterne op til dans, men der skal så bekendt to til tango, og langsomt men sikkert gik gæsterne fra 5-5 til 6-10, mens hjemmeholdet mistede rytmen og effektiviteten.

Legende let og så sikre i afslutningerne var Viborg HK, at Stine Bonde blev skiftet ud ved stillingen 8-15 efter 20 minutters spil uden en eneste redning bag et rystende usikkert forsvar.

Keeperskiftet gav pote tre gange i resten af halvlegen, hvor Eli Raasok kom i vejen for gæsternes forsøg.

Det - samt det faktum, at Viborg sendte B-kæden på banen - betød, at Silkeborg-Voel fik kæmpet sig op fra 9-16 til 12-16. Og så begyndte Julie Jensen i formationen syv mod seks at score på stribe, mens Eira Aune til gengæld efter den gode start stoppede med at skyde efter et par kiksere.

Hjemmeholdet havde tre muligheder for at hale yderligere ind på gæsterne, men trods tre forsøg i spil syv mod seks lykkedes det ikke, så Viborg HK førte 12-16 ved pausen efter en halvleg, hvor især Jane Schumacher var helt ved siden af sig selv med et mål på syv forsøg.

Anden halvleg blev en gentagelse af første - dog med den undtagelse, at Silkeborg-Voel på intet tidspunkt nærmede sig Viborg HK, der effektivt straffede træner Jakob Andreasen insisteren på at spille syv mod seks.

Langsomt men sikkert sikrede gæsterne sig to point til bagagen hjem mod Domkirkebyen.

Opløftende i anden halvleg var Naja Frøkjær-Jensen, der udnyttede sin spilletid til at gøre det godt i specielt forsvaret, mens Eira Aune havde flere gode assist i angrebet.

Og så er det værd at bemærke, at hjemmeholdet - trods en ulige kamp mod et bedre hold med en større bredde - på intet tidspunkt slog op i banen men ufortrødent kæmpede for at minimere nederlaget.

Det kan ikke se på tabellen men er vigtigt at tage med til de kommende kampe mod henholdsvis Team Esbjerg og Odense.