Ildsjæl fra Hertha vinder årets handicappris

Udgivet:06. december 2020, 09.00

Læsetid:1 minut

Landsbyrådet Herskind-Skivholme indstillede i år Per Clauson-Kaas til årets handicappris, som han fik overrakt i denne uge.

HERSKIND Ildsjælen Per Clauson-Kaas fra levefællessskabet Hertha ved Herskind fik torsdag overrakt kommunens handicappris for sit utrættelige arbejde med at udvikle levefællesskabet, hvor lokalbefolkningen bor dør om dør med udviklingshæmmede, og hvor der blandt meget andet er etableret en række værksteder som på unik vis bidrager til livet i den Rudolf-Steiner inspirerede landsby i Herskind.

Per Clauson-Kaas var med helt fra begyndelsen, da en gruppe ildsjæle heriblandt flere forældre til udviklingshæmmede i 1987 udviklede visionen bag Hertha - et bofælesskab, som skulle skabe et meningsfyldt og fællesskabsorienteret liv for de udviklingshæmmede og har senest været stærkt indvolveret i arbejdet med at ombygge og udbygge botilbuddet for de udviklingshæmmede på Hertha. Første spadestik til Hertha blev taget i 1994 og landsbyen rummer i dag tre bofællesskaber for voksne udviklingshæmmede. Med handicapprisen følger en check på 5000 kroner. Prisen er tidligere år blandt andet gået til besøgshunden Cosmo og skaberne af den handicapvenlige badestrand ved Knudhule.

bes