Natur kontra outdoor

Udgivet:02. juni 2023, 10.13

Læsetid:1 minut

Billedet viser bare en lille del af hvad brugt natur er, skriver Simon Elkjær Christensen. .

Af Simon Elkjær Christensen. Sindbjerg Mosevej 20 8600 Silkeborg

4 måneder siden

OUTDOORHOVEDSTAD Jeg så en artikel foranlediget af TV 2 Østjylland. Overskriften lød som så »Naturhovedstad dumper«. Her kan man blive i tvivl, om der faktisk menes Silkeborg.

Jeg mener, at Silkeborg by påberåber sig titlen »Outdoor Hovedestad«. Her skal outdoor vist forstås sådan, at her »bruger« man naturen til at dyrke sport og andre menneskelige gøremål uden hensyntagen til dyrelivet, hvilket på sigt er ødelæggende for selve naturen.

Derfor er det jo skønt at læse, at Rune Kristensen (S) blandt andet siger, »vi må ikke tage vores unikke natur for givet«. Det er desværre lidt sent, at så gode betragtninger ser dagens lys, nu hvor Silkeborgskovene er plastret til med mountainbikespor bygget af såkaldte sporbyggere, som kan bygge sporene med stejle kurver, så sportsudøverne kan opnå optimal fart. Et sådant spor findes blandt andet ved Brokdalsvej i Nordskoven, hvor man førhen kunne opleve grævlinge ved skumringstid. Desværre er Naturstyrelsen ikke naturen behjælpelig med at være »naturlig«.

Derimod giver de lov til at forbedre sporene, så der kommer endnu flere sportsudøvere fra nær og fjern til Outdoor Hovedstaden for at »bruge« naturen.