Bedre internetdækning gavner os alle

11. juli 2020, 08.00

MILLIARDINVESTERINGER Mange danskere arbejdede hjemmefra under coronanedlukningen. Faktisk viser en analyse fra Dansk Erhverv, at ikke mindre end tre ud af ti lønkroner i den periode blev tjent via hjemmearbejde. Det havde ikke været muligt uden adgang til hurtigt internet, og en ny kortlægning fra Energistyrelsen viser da også, at der er godt gang i udrulningen af bredbånd i Danmark.

Mange steder er vi tæt på de 100 procents dækning med højhastighedsbredbånd for boliger og virksomheder, og stadigt flere sommerhusområder har også fået en langt bedre dækning. Også det giver bedre muligheder for at arbejde hjemmefra. Det sikrer mere frihed og fleksibilitet.

Det er utroligt at tænke på, at det ikke er mange år siden, at mobiltelefonen var en mursten, og internet var noget, der foregik supersløvt via et bippende modem. Og skulle man under en sommerhustur tale i mobiltelefon, så skulle man som regel en tur ud til flagstangen for at få blot en enkelt pinds dækning.

Den bedre dækning er naturligvis ikke kommet af sig selv. Den er kommet på baggrund af milliardinvesteringer i digital infrastruktur fra teleselskabernes side. Og det skal vi alle være glade for. For en stabil og solid digital infrastruktur gavner os alle.