Lærlinge fra Silkeborg og Bjerringbro er blandt landets bedste

Industritekniker Rasmus Asferg fra Silkeborg og automatiktekniker Bjarke Lauge de Neergaard fra Bjerringbro modtog fornem lærlingpris

Udgivet:27. september 2021, 11.04

Læsetid:2 minutter

Rasmus Asferg fra Silkeborg har været i lære hos DSB Vedligehold.Foto: Søren Malmose

PRISUDDELING: Det var 19. år i træk, at Industriens Uddannelser, Dansk Industri, Dansk Metal og Tekniq Arbejdsgiverne uddelte Metalindustriens Lærlingepris (ML-Prisen) til 25 af landets dygtigste lærlinge.

Prisoverrækkelsen er en af de vigtigste hyldester af faglærte, og den fandt sted i Den Sorte Diamant i København.

Foruden de dygtige nyuddannede var deres familier, mestre og faglærere også inviteret med til den store fejring.

Det er et fællestræk for prismodtagerne, at de, udover at have opnået topkarakter til svendeprøven, også er gode kammerater og kolleger.

Rasmus møder altid veloplagt og glad på arbejde. Med sit gode humør og rolige personlighed formår han at skabe et unikt arbejdsmiljø, hvor alle føler sig godt tilpas.
Fra indstillingen af Bjarne Asferg

Blandt prismodtagerne var industritekniker Rasmus Asferg fra Silkeborg og automatiktekniker Bjarke Lauge de Neergaard fra Bjerringbro.

Rasmus Asferg har gået på Mercantec og været i lære hos DSB Vedligehold A/S. Han var blevet indstillet til prisen af skolen og virksomheden. I indstillingen lød det blandt andet:

»Rasmus møder altid veloplagt og glad på arbejde. Med sit gode humør og rolige personlighed formår han at skabe et unikt arbejdsmiljø, hvor alle føler sig godt tilpas. Som virksomhed ser vi Rasmus som en af de bedste ambassadører for faget, uddannelsen og ikke mindst for DSB.«

Selv giver Rasmus følgende bud på, hvorfor netop han har skilt sig ud blandt de indstillede.

- Jeg har gjort en stor indsats under uddannelsen til industritekniker. Jeg ville gerne bevise over for min familie, hvor pligtopfyldende og ansvarlig jeg kan være og er.

Bjarke Lauge de Neergaard fra Bjerringbro har været i lære hos Bang & Olufsen. Foto: Søren Malmose
Bjarkes stærke gåpåmod gør, at ingen opgaver eller udfordringer er umulige.
Fra indstillingen af Bjarke Lauge de Neergaard

Bjarke Lauge de Neergaard har gået på Mercantec og været i lære hos Bang & Olufsen. Han var blevet indstillet til prisen af skolen og virksomheden. I indstillingen lød det blandt andet:

»Bjarke er en usædvanligt dygtig lærling, som mestrer både el, styring og mekanik. Bjarkes stærke gåpåmod gør, at ingen opgaver eller udfordringer er umulige. Hans overskud til at fuldføre sit arbejde er enestående, og samtidig skaber han et morsomt og seriøst arbejdsmiljø, der gør ham til en fremragende kollega og kammerat.«

Selv giver Bjarke følgende bud på, hvorfor netop han har skilt sig ud blandt de indstillede.

- Jeg kan se, at mit arbejde har en betydning for helheden i virksomheden. Og så er det vigtigt for mig at være en god kollega og kammerat. Det er selvfølgelig en bonus, at B&O er rigtig glade for, at jeg er interesseret i den mekaniske side, siger han.

Det var forbundssekretær i Dansk Metal og formand i Metalindustriens Uddannelsesudvalg, Kasper Palm, samt fungerende næstformand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg og chefkonsulent i DI, Michael Boas, som overrakte statuetter og diplomer til prismodtagerne. MTL

Læs også
Ildsjæl fra Mødrehjælpen fik frivilligpris Ildsjæl fra Mødrehjælpen fik frivilligpris
Læs også:
Ildsjæl fra Mødrehjælpen fik frivilligpris