En smuk naturgave er ved at blive ofret

28. april 2021, 12.47

MOTORTRAFIKVEJ Lige der midt i den smukkeste naturgave, vi skal give videre til vores børn og de videre til deres børn! Det er stedet, hvor man kan visualiserer fortiden for næste generation, man kan tage tager sine børn med og fortæller dem om dengang for mere end 4000 år siden, hvor man kunne sejle helt fra kysten ved Aarhus og til Lading Sø, Borum Eshøj var et meget centralt sted og lige syd for søen ligger voldstedet Troldhøj fra 1300-tallet. Borum Eshøj er stedet hvor det største bronzealderfund i Nordeuropa er gjort og udstillet på Moesgaard Museum tilhørende Nationalmuseet.

Området syd for Lading Sø er præget af storslået natur og ældgammelt kulturlandskab, det er rekreativt område for mange mennesker, der kommer langvejs fra, lige der hvor solnedgangen er smukkest, og den fjerne fortid syntes meget nær, lige der er der nogle kyniske mennesker, der er parate til at ofre alt dette for ikke selv at skulle give noget, og hvor demokratiets spilleregler er blevet bøjet så meget, at der skete et brud, og beslutningen gik stik imod alle forventninger, som man havde på HELE egnen helt frem til den fatale beslutning om den sydlige linjeføring i 2014.

Også den 25.000.000 kr. dyre VVM-redegørelse, der blev udarbejdet af uvildige fagfolk, og som det er normal praksis at efterleve, blev ignoreret. Og hvis der så i det mindste havde fulgt en forklaring på, hvad der vægtede så højt langs den anbefalede nordlige føring, som Favrskov Kommune selv tidligere havde anbefalet i deres lokale planer, og hvor de beskriver, hvor godt det vil være for Lading by og mulighederne for mere vækst, men som fuldstændigt vendte på en tallerken ved at fremlægge forslag om en linjeføring igennem det fredede natur- og kulturområde syd for Lading Sø.

Læs også
Rute 26: Kig på alternative forslag
+Abonnement
Læs også
Lokalråd protesterer mod rute 26: »Så høj bliver den bro...«
+Abonnement

Det er ved at være et problem, at vi ikke længere har sammenhængende naturområder, især hvor det er muligt for, at de hurtigtarbejdende og super effektive mennesker lokalt kan komme ud i den for alle livsvigtige natur. Alene af den grund er vi forpligtet til at bevare den skønhed og fred, der stadigt kan findes.

Læs også
Borgermøde: Gentænk linjeføring for rute 26
+Abonnement

Indlæser debat...