Tanker omkring Fredberg-sagen

15. juli 2020, 11.22

Foto: Martin Ballund

FREDBERG-SAGEN Man kan sidde lidt og fundere over den verden, vi lever i. Man kan tænke, hvad sker der i verden - hvad sker der i Danmark, ja, hvad sker der i Midtjylland. Ens hukommelse går på rov, man tænker - jeg gør i hvert fald - hvad er der egentlig sket i Fredberg sagen??

Det hele startede med en fyreseddel. Vi vidste det allesammen, før hovedpersonen fik det at vide!! Fyret blev han - beskyldningerne føg gennem luften - beskyldninger som måtte trækkes tilbage, da de var usande!!. Folkebevægelsen mod fyringen, demonstration og hyldest af Fredberg på Torvet i Silkeborg. Udskældt ledelse og regionsformand - krav om de pågældende, plus regionsformandens afgang.

Forflyttelse af en nyansat dolkende røntgenoverlæge til en ikke opslået stilling ... En regionsformand og ledelse, der forbyder en fyret overlæge, foregangsmand for kræftforskning, iværksætter, forsker og ikke mindst en særdeles vellidt overlæge på Regionshospitalet i Silkeborg at have kontakt med tidligere kolleger på Regionshospitalet i Silkeborg og at foretage undersøgelser, som har en bevist effekt, og efterhånden skulle afprøves på øvrige hospitaler i Danmark.

En dygtig overlæge, der har været medvirkende til, at Regionshospitalet i Silkeborg i flere år har været kåret som Danmarks bedste mindre hospital..

Jamen kære venner. En ukompetent ledelse af vore regionshospitaler i bl.a. Viborg og Silkeborg, en uansvarlig regionsformand, et usynligt regionsråd, en minister der snakker udenom.

Vi betaler til dem alle. Er det det, vi vil bruge de midler, som kan hjælpe os med kræftforskning til. Er det misundelse og fnidder, der skal bremse vores kræftforskning ved hjælp af lavdosis- og højdosis scanninger i stedet for røntgen??? Vil vi se på, at en dygtig overlæge, der interesserer sig og foretager en masse undersøgelser og forskning skal fyres - tror jeg på grund af misundelse??

Der må altså bare ske noget i denne sag - forhåbentlig en udgang af sagen med Ulrich Fredberg tilbage på Regionshospitalet i Silkeborg, en selvstændig ledelse i Silkeborg - en ledelse og en regionsrådsformand, der kan samle og samarbejde med personalet på vores hospitaler, og ikke mindst også det, der har været vigtigt - samarbejde med de praktiserende læger, som Ulrich Fredberg også har været fortaler og foregangsmand for.