KFUM henter midtbanetalent i superligaklub

19-årige Nikolaj Sauer, der har fortid i SIF, skifter fra AGF til Silkeborg KFUM

5. januar 2021, 09.34

Thomas Loft, cheftræner i Silkeborg KFUM, skal igen arbejde med Nikolaj Sauer. Foto: Jakob Stigsen Andersen

FODBOLD Silkeborg KFUM har vinterens første forstærkning på plads.

Den ambitiøse danmarksserieklub henter i AGF den 19-årige midtbanespiller Nikolaj Sauer, der er blevet løst fra sin kontrakt med superligaklubben.

Dermed er han klar til at hjælpe Silkeborg KFUM i bestræbelserne på at rykke op i 2. division for første gang i klubbens historie.

- Vi er rigtig glade for at Nikolaj kan se sig selv i vores projekt, og den udviklingsplan vi har fremlagt for ham. Nikolaj har valgt at spille for os, selvom han havde kontrakt frem til sommer i AGF, siger Holger Kristiansen, der er formand for eliteudvalget i Silkeborg KFUM.

- Det er netop unge spillere som Nikolaj, vi gerne vil have med i vort projekt. Nikolaj er en spiller som kommer rigtig godt rundt på banen og er virkelig god i sine presløb, og han passer derfor fint til den spillestil, vi ønsker at praktisere, siger Holger Kristiansen.

For Nikolaj Sauer, der kommer fra Djursland, er det ikke uvant spille i Silkeborg på Jysk Park. Han har tidligere spillet for Silkeborg IF, hvor han blandt andet optrådte på U19-ligaholdet, som den nuværende KFUM-træner Thomas Loft dengang stod i spidsen for.

Silkeborg KFUM har også fået tilgang af et andet tidligere SIF-talent, Mads Sonniksen, der stadig har alderen til U19-fodbold. Han var i foråret 2019 med til at vinde DM-sølv i U17-ligaen med SIF og er efter en fodboldpause klar til at snøre støvlerne igen.

På afgangssiden har Silkeborg KFUM mistet Jannik Videbæk, der er rejst retur til USA, samt Lasse Sørensen og Jesper Broberg.

Sæsonstarten for danmarksserien bliver tidligst 19. marts, men den kan blive rykket på grund af coronapandemien.